icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37
icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37

Museum het ValkhofTerug naar het overzicht

Op zoek naar een gezellig en leerzaam gezinsuitje? Kom naar Museum het Valkhof. Hier is veel te beleven!
Museum het Valkhof heeft is een prachtig gebouw gebouw in het centrum van Nijmegen! Je maakt hier kennis met de mooie collecties en tentoonstellingen, het lekkere museumcafé, de leuke museumwinkel en diverse activiteiten voor jong en oud.

Met het speciale gezinsticket kun je extra voordelig naar binnen!

Om het museumbezoek nóg leuker te maken, zijn er twee leuke rondleidingen om het museum samen met je kinderen te verkennen:

Andersom! (8-12 jaar)
Bij dit programma zijn de rollen anders. Hier leid jij je ouders rond! Met een map vol afbeeldingen en korte toelichtingen vertel jij je ouders of vrienden over de mooiste, leukste en interessantste dingen die in het museum te zien zijn.

De kijktocht gaat door de drie collecties Archeologie, Oude Kunst en Moderne Kunst van het museum, duurt 45 minuten en de map is te leen bij de museumbalie.

Ouwe dingen, nieuwe dingen (4-8 jaar)
Kijkroute: Als je je haar wilt kammen, doe je dat met een kam. Maar hoe zag zo’n kam er bij de Romeinen uit? Je krijgt een riem met tasjes eraan te leen (via de museumbalie), waarin nieuwe voorwerpen zitten, zoals een schaar, een kam of een passer. Je gaat op zoek naar de oude Romeinse voorwerpen die er precies op lijken.

Kosten voor beide rondleidingen zijn gratis, exclusief museumticket.

Klik voor meer informatie over Museum het Valkhof door naar de site.

Tip: kijk verder voor nog meer leuke kindermusea in en om Nijmegen! 

Museum Het Valkhof

Kelfkensbos 59
6511 TB Nijmegen
Openingstijden di t/m zo 11.00-17.00
Klik voor actuele openingsdagen door naar de site.
Prijs €4,50 voor kinderen, €9,- voor volwassenen, €22,50 voor gezin (2 volwassenen + max 3 kinderen) Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Back to School!

Back to School!

Inmiddels is het nieuwe schooljaar gestart. Ook beginnen clubjes weer met nieuwe lessen en worden er volop kinderfeestjes gevierd! En wist je dat er weer veel leuke uitjes zijn de komende tijd? Check onze toffe Back to School tips!

Naar onze tips!