icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

Familie activiteitenTerug naar het overzicht

Het Nederlands Openluchtmuseum heeft zoveel moois in petto als ze straks hun deuren mogen openen!
Kom je dit jaar, als de musea hun deuren weer mogen openen, langs in het Nederlands Openluchtmuseum? In 2021 is er weer veel te beleven!

Ambachtenroute
Een speciale ambachtenroute brengt je langs twaalf bijzondere plekken in het museum. Ga zelf aan de slag met papier, maak een papiermolentje, teken een hennahand, maak een weefgetouw en nog veel meer! Verzamel verder alle ‘life hacks’. Dit zijn kaarten, vol tips en doe-het-zelf ideeën voor thuis.

Tentoonstelling 'Makers in beeld'
Bezoek de nieuwe tentoonstelling ‘Makers in beeld’ waar ambachtsmensen van nu aan het woord komen.

Tramdienst 25 jaar
Dit jaar bestaat de tramdienst 25 jaar. Dat gaat het Nederlands Openluchtmuseum vieren met extra activiteiten in en rondom de tramremise. Bewonder de nieuwe presentatie in de Tramremise, lees authentieke verhalen in de speciale jubileumkrant of maak een ritje in één van de historische trams. Ben je te jong om een tram te besturen? Kinderen t/m 7 jaar kunnen een tramles volgen in de simulator in de Tramremise.

Opening ijssalon
De zomer wordt in het museum ingeluid met de opening van de Italiaanse ijssalon Venezia, inclusief authentiek interieur zoals dat decennialang in Utrecht te zien was. Kom genieten van een ijsje en waan je voor even in de jaren '60.

Zomeravonden
Ben je vorig jaar ook naar een sfeervolle zomeravond geweest, vol live-muziek, straattheater en heerlijk eten? Dat was een groot succes. Daarom zullen er deze zomer weer sfeervolle zomeravonden in het museumpark zijn!

Natuurlijk zal er ook op het Kindererf van alles te beleven zijn voor kinderen en is de speeltuin in het museumpark ook altijd favoriet bij de kinderen.

Kijk voor meer informatie over het hele programma op de website via de roze website button.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste tips voor ouders en kids.

Nederlands Openluchtmuseum

Hoeferlaan 4
6816 SG Arnhem
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

14x zomervakantie uitjes in heel Nederland!

14x zomervakantie uitjes in heel Nederland!

Zes weken zomervakantie. Lekker veel tijd om leuke dingen te doen dus. Voor de nodige inspiratie vind je hieronder een aantal top-uitjes uit het hele land. Speciaal voor de zomervakantie 2021. Genieten maar!

Alle uitjes op een rijtje!