icon-closeMuseumkids leaderboard week 42-43

Gruwelijk Lekkere herfstTerug naar het overzicht

Nederlands Openluchtmuseum

Hoeferlaan 4
6816 SG Arnhem
Openingstijden Check actuele openingstijden via de site. Prijs Klik voor actuele tarieven door naar de site.
Ervaar deze herfst in het Nederlands Openluchtmuseum hoe we eten door de eeuwen heen smakelijk bewaren!
De herfst is begonnen en daarmee opent het Nederlands Openluchtmuseum de deuren voor rottige luchtjes, gruwelijke smaken en fermenteren. Het Openluchtmuseum richt zich dan namelijk op het smakelijk bewaren van voedsel. In het museumpark kun je de smakenroute lopen en zelf proeven of ons eten Gruwelijk of Lekker is.

De komende weken is er weer een reeks van superleuke Gruwelijk Lekkere activiteiten die helemaal passen bij dit seizoen. Ervaar deze herfst hoe we ons eten door de eeuwen heen, en nog steeds, smakelijk bewaren. Is een rottig smaakje Gruwelijk of Lekker? Kom proeven!

In de herfst kun je overal in Nederland stapels suikerbieten zien liggen op akkers. Wil je weten hoe daar suiker van gemaakt wordt? Kom naar de Suikerwerkplaats, pak een biet en ga aan de slag. Stap voor stap ga je aan het werk met de bieten en aan het eind heb je suiker!

Hersftevenement
Het weekend van 12 en 13 oktober staat ook volledig in het teken van Smakelijk bewaren. Hoe hield je vroeger voedsel goed en wat kun je er nu nog mee? Er zijn verschillende workshops waar je aan mee kunt doen.

Nog een andere leuke activiteit in het museum
De Canon van Nederland. Een interactieve beleving die je meeneemt langs 50 belangrijke momenten in de Nederlandse geschiedenis. Niet stilletjes kijken naar een tentoonstelling, maar zélf doen, ontdekken, spelen voor alle leeftijden.

Klik voor meer info over het hele programma door naar de site via de roze button.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de leukste tips voor ouders en kids.

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs