Kijk samen je ogen uitTerug naar het overzicht

Kom in de zomervakantie naar het Vrijheidsmuseum en kijk je ogen uit! Een leuk en leerzaam gezinsuitje!
Bezoek tijdens de zomervakantie met je kinderen het Vrijheidsmuseum in Groesbeek! Een leuk en leerzaam uitje!

Kijk je ogen uit!

Aan de hand van de Kijkwijzer (geschikt voor kids van 9 t/m 13 jaar) maak je een tocht door het museum en kijk je je ogen uit. Je hoort, ziet en leest verhalen van mensen die tijdens de oorlog leefden. Hun ervaringen zijn allemaal verschillend. Met de Kijkwijzer ontdek je het museum op verschillende manieren. Je kijkt naar voorwerpen, praat over sommige dingen met de museumcoach én je ontdekt het hele museum door middel van opdrachten. Sommige voorwerpen mag je zelfs voelen of vasthouden! Ontdek bijvoorbeeld hoe zwaar de rugzak van een parachutist was of hoe een trui gebreid van hondenhaar voelt.

Anne Frank middagen

Wie was Anne eigenlijk en in wat voor wereld groeide zij op? Voor kinderen van 10 t/m 12 jaar is er een Anne Frank middag bij het Vrijheidsmuseum waar de kids aan de hand van verschillende thema's worden meegenomen door het verhaal van Anne Frank. Gedurende deze interactieve en educatieve middag leren kinderen ook meer over het verhaal van de Tweede Wereldoorlog. De Anne Frank middagen vinden plaats op 27 juli, 17 en 31 augustus van 14:00 tot 15:30. Meedoen? Reserveer dan eerst even een plekje!

Klik voor meer info over het museum door naar de site.

Like onze Facebookpagina en blijf op de hoogte van de leukste tips voor ouders en kids in de zomervakantie!

Vrijheidsmuseum

Wylerbaan 4
6561 KR Groesbeek
Openingstijden Klik voor actuele openingsdagen en tijden door naar de site. Prijs Klik voor tarieven door naar de site. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Ontdek Nilton's Zomeratelier

Ontdek Nilton's Zomeratelier

Kruip in het Afrika Museum in de zomervakantie in de huid van kunstenaar Nilton Moreira da Silva, laat je inspireren door de verhalen van Nilton en doe mee aan de creatieve workshops. Van een sieraad van waxprint tot een krachtarmband maken.

Creatieve workshops