icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

Natuur & kastelen thuisTerug naar het overzicht

Het GLK geeft kasteeltips voor thuis, knutsel je ook mee? Bouw je eigen kasteel of kijkdoos en meer!
Kasteeltips voor thuis! Ondanks de lockdown heeft het Geldersch Landschap & Kasteelen allemaal leuke creatieve dingen bedacht voor thuis. Ga lekker aan de slag!

Kleur je eigen kasteel
Droom jij wel eens van het leven op een kasteel? Kleur jouw eigen kasteel en je fantasie komt tot leven! Van elk GLK-kasteel kun je hier een kleurplaat downloaden. Kies de mooiste uit, zoek je fijnste potloden of stiften bij elkaar en maak er wat moois van!

Knutsel een kasteelkijkdoos
Zie je een kasteel liever in 3D? Je kunt de kastelen nu natuurlijk niet bezoeken. Wat wél kan: een kijkdoos maken! Kijk op de website voor de benodigdheden en de uitleg. 

Keileuk schilderklusje
Zoek naar wat steentjes in de tuin! Maak van die saaie grijze stenen een mooie sneeuwpop of een schattige egel met verf. Je kan een steen ook persoonlijk maken met jouw eigen letter!

Bouw een eigen kasteel 
Jammer, je kunt nu niet naar jouw favoriete kasteel komen. Dan thuis maar een eigen kasteel bouwen! Pak alle matrassen, kussens, dekens en maak van jouw kamer een verdedigbaar fort waar je lekker in kunt chillen. Of gebruik kartonnen dozen!

Stripverhaal
Maak je eigen stripverhaal! Eerst bedenk je waar je strip over gaat, bijvoorbeeld een avontuur in een bos! Daarna bedenk je wie er voorkomen in jouw strip. Met papier, potlood en stiften maak je een supertoffe strip.

Meer weten? Klik dan op de roze websitebutton.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste tips voor ouders en kids.

Geldersch Landschap & Kasteelen


Naar de website Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

14x zomervakantie uitjes in heel Nederland!

14x zomervakantie uitjes in heel Nederland!

Zes weken zomervakantie. Lekker veel tijd om leuke dingen te doen dus. Voor de nodige inspiratie vind je hieronder een aantal top-uitjes uit het hele land. Speciaal voor de zomervakantie 2021. Genieten maar!

Alle uitjes op een rijtje!