Natuurgebied MookerheideTerug naar het overzicht

Ontdek het mooie Natuurgebied Mookerheide! Er zijn volop leuke wandelingen!
Op ongeveer tien minuten rijden van Nijmegen vind je Natuurgebied Mookerheide. Een prachtig gebied met uitgestrekte heidevelden, bossen en een rijke geschiedenis. Dé ideale plek om te wandelen!

Wandel je mee? Wie weet spot je nog een lief hertje of een kudde Schotse hooglanders! Bovendien zijn de heidegronden in dit gebied de ideale leefomgeving voor reptielen, zoals de zandhagedis, gladde slang en hazelworm. De Mookerheide is voor veel Nederlanders een bekend natuurgebied. Dankzij het werk van Natuurmonumenten is dit natuurgebied nu een fantastisch mooi gebied dat een bezoek meer dan waard is!

Er zijn verschillende wandelroutes zoals het Landgoedpad Mookerheide bij Landgoed Mookerheide. Op het landgoed vind je het jachtslot in jugendstil stijl, een parkbos in Engelse landschapsstijl en in de zomer kun je ook je eigen bloemen plukken in de pluktuin Zelfgeplukt. Ontdek via het familiepad de veelzijdigheid van Landgoed Mookerheide. Deze wandelroute heeft stevige en vlakke paden en is daardoor geschikt voor jong en oud, inclusief kinderwagen, rolstoel en rollator.

Meer weten over alle wandelroutes? Klik dan op de roze websitebutton.

Benieuwd naar meer mooie natuurgebieden om te wandelen met kids? Check dan onze Eropuitpagina!

Natuurgebied Mookerheide

Heumensebaan 2
6584 CL Molenhoek (LB)
Naar de website Direct mailen
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Hemd van je live talkshow 6+

Hemd van je live talkshow 6+

Lindenberg Cultuurhuis presenteert dé online talkshow voor kinderen met absurdistische sketches en typetjes. Met talkshowhost Marei en televisiekok Chef Koek bespreek je het nieuws van de week in 20 minuutjes. Dat wordt lachen! Een superleuke voorstelling van De Hete Brij!

Reserveer online je ticket!