Lichtjesroute NijmegenTerug naar het overzicht

Bewonder prachtige lichtsculpturen tijdens een lichtjesroute in de binnenstad van Nijmegen!

Samen de gezellige wintersfeer opzoeken, je verwonderen bij prachtige lichtsculpturen en een lekkere wandeling door de stad maken? Je vindt het allemaal in de binnenstad tijdens de Nijmeegse Winterweken van 18 december t/m 23 januari. In deze weken is Nijmegen nog mooier door acht grootste indrukwekkende lichtsculpturen.

Lichtjesroute
Wandel een route door de stad langs o.a. de prachtige Sneeuwuil in de bomen bij de Ganzenheuvel, druk op de knop om Rudolf zijn rode neus te laten stralen bij de Stevenskerk, vergeet niet om naar het Labyrinth te lopen waar de echte Nijmeegse Keizer Karel over de Waal tuurt.

Het indrukwekkende hert staat dit jaar op de Waalkade bij de Veerpoortrappen, een super doorloopster bij de ingang van het Valkhofpark en een rustpuntje in het licht vind je op Mariënburgplein bij LUX: een gigantische kerstbal waar je in plaats kan nemen om optimaal te genieten van de verlichting.

Loop door naar Plein ’44 en neem plaats in de Arrenslee! Én als laatste: de grootste verlichte kerstboom vind je op de Grote Markt.

Overdag zijn er heel veel plekjes waar je onderweg iets lekkers to-go kunt kopen. In de avond is in ieder geval Holt op de Houtstraat open voor to-go!

Meer informatie over de lichtjesroute van de Nijmeegse Winterweken? Klik dan op de roze websitebutton!

In onze blogs delen we onze favoriete uitjes en adressen in en om Nijmegen, neem snel een kijkje!

Nijmeegse Winterweken


Nijmegen
Openingstijden Van 18 december t/m 23 januari 2022 Naar de website
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Nationale Voorleesdagen in de bibliotheken

Nationale Voorleesdagen in de bibliotheken

Van 26 januari t/m 5 februari is het weer tijd voor de Nationale Voorleesdagen! Bij de Bibliotheek Gelderland Zuid hebben ze weer een onwijs leuk programma gemaakt. We hebben de leukste activiteiten op een rijtje gezet.

Naar de activiteiten