Tips voor het kiezen van een kinderwinterjasTerug naar het overzicht

30 oktober
Inmiddels is het herfst en wordt het kouder en guurder buiten. Hét moment om met je kinderen op zoek te gaan naar een nieuwe winterjas. Maar hoe pak je dat nu het beste aan? Winterjassen.com deelt met ons een aantal handige tips!
Als ouder weet je vast als geen ander hoe lastig het soms kan zijn om een winterjas te kopen voor je kinderen. Vaak hebben ze al een duidelijke mening over wat ze wel en niet mooi vinden en vinden ze bijvoorbeeld net de jassen mooi die jij niet mooi of niet geschikt vindt. Dat komt bijvoorbeeld omdat ouders en kinderen juist net iets anders willen en/of belangrijk vinden. Terwijl ouders bijvoorbeeld een goede, warme winterjas willen, let je kind bijvoorbeeld erop of de jas wel cool genoeg is. Zo kan het kopen van een winterjas met je kinderen een hele opgave zijn.

Winterjassen.com helpt je daarom graag op weg met 5 handige tips voor het kopen van een fijne en mooie kinderwinterjas. Zó wordt het kopen van een jas met je kinderen ook écht leuk!

1. Ouder en kind kiezen samen
Als je met kinderen een nieuwe jas gaat shoppen in een winkel is er een handig trucje. Terwijl je je kind op pad stuurt om een leuke sjaal, handschoenen of coole muts uit te zoeken, ga jij snel door de rekken van de winterjassen en maak je een selectie van een aantal jassen. Vervolgens laat je je kinderen uit jouw selectie een nieuwe jas kiezen. Wedden dat ze zo toch een beetje het gevoel hebben dat ze zelf hun nieuwe jas hebben uitgekozen? Heb je geen tijd om naar de winkel te gaan, dan kun je natuurlijk zo ook een nieuwe kinderwinterjas bestellen via winterjassen.com.

2. Buitenspelen? Denk aan een passende winterjas
Bij het kiezen van een goede jas, is het belangrijk goed op het model jas te letten. Kinderen spelen en bewegen veel en dan kun je eigenlijk wel voorspellen dat een lange jas niet erg handig is. Kinderen moeten in een winterjas lekker kunnen bewegen en daarom kun je dus beter kiezen voor een kortere jas. Hun jas voor school kan een stoer bomberjack of mooie korte parka zijn. Deze kunnen ze ook prima aan als ze gaan spelen met vriendjes of vriendinnetjes. Als je naar een feestje gaat, dan is wellicht een trenchcoat of mantel een leuk alternatief. 3. Een back-up jas aan de kapstok
De ideale situatie is natuurlijk dat je voor verschillende gelegenheden een andere jas zou hebben, maar dat is natuurlijk niet voor iedereen haalbaar om dit te realiseren. Wel is het aan te raden in ieder geval twee jassen te hebben. Net als hun kleding kan een jas van een kind ook snel vies worden tijdens het buitenspelen en dan is het ideaal om een back-up jas te hebben. De beste manier is om een duurdere winterjas en een goedkopere (tussen) jas te kopen. Kinderen vinden het spelen in een dikke warme winterjas niet altijd even fijn. Dan kunnen ze hun tussenjas aantrekken die ook in het voorjaar weer van pas kan komen.

4. Comfort is belangrijk
Aangezien kinderen veel spelen en fietsen, moet een jas gewoon lekker comfortabel zitten. Als je kind moeilijk kan bewegen in een jas en de jas knelt of jeukt, dan zal zoon- of dochterlief de jas niet willen dragen. Kortom genoeg bewegingsruimte is noodzakelijk en kies voor een jas die ademt. Zo wordt het zweet goed afgevoerd.5. Koop een winterjas pas als het koud is
Het beste is een winterjas pas te kopen als het ook echt winter is of in ieder geval zodra het echt kouder wordt. Pas dan voelen kinderen ook echt hoe koud het buiten kan zijn en dat je dan dus ook echt een warme jas nodig hebt. Dit voelen ze niet al als je in de zomer een winterjas met hun gaat kopen.Veel shopplezier samen!

Winterjassen.com is een handige site met een ruime keuze aan winterjassen die via verschillende websites online te bestellen zijn. Met een handig keuzemenu met maten, diverse merken, jongens- en meisjesjassen en prijzen kies je in een handomdraai samen een mooie winterjas uit. En tegelijkertijd kun je ook voor jezelf een mooie winterjas bestellen.