Candice Jolly: moeder en Monster Jam truck driverTerug naar het overzicht

14 april
Zoek de naam Candice Jolly op Youtube op en je zult haar 15 meter door de lucht zien vliegen in een truck van 4.500 kilo! Jolly, moeder en voormalig schoonheidskoningin, rijdt in een Monster Jam truck en komt op 30 juni naar Rotterdam voor Monster Jam!
Net als bij andere motorsport evenementen, werden Monster Jam-shows gedomineerd door mannen. Maar Candice Jolly en andere vrouwen winnen terrein in de Monster Jam-wereld, met trucks met namen vol testosteron. Zoals Grave Digger, EarthShaker en Megalodon.

Candice Jolly is één van de bekendste Monster Jam drivers maar ze is vooral een moeder die weet hoe ze moet multitasken. Ze zit 20 weekenden van het jaar achter het stuur van de truck Monster Mutt Dalmatian. Maar Jolly is ook moeder van een 11-jarige zoon Chase, partner van collega Monster Jam Max-D-coureur Neil Elliott, restaurant manager, go-kart baan eigenaar en makelaar.Candice woont op een landgoed van 26 hectare in Florida en is ook nog de drijvende kracht achter de non-profit organisatie Showtime Riding Academy & Rescue. Deze organisatie redt exotische dieren en geeft therapeutische paardrijden aan kinderen met autisme en het syndroom van Down. "Zoals elke moeder ter wereld, jongleer je ermee en maak je gewoon tijd voor alles wat belangrijk is op dat moment," zei Jolly. "Ik draag veel verschillende hoeden."

Jolly komt uit een familie bij wie het autorijden in het bloed zit. Zoals haar oma die in de jaren vijftig in moeras buggy's reed, haar moeder en stiefvader die nu nog steeds racen, en haar vader die aan dragracing doet. Op achtjarige leeftijd begon Candice met go-karts en in 2007 verschenen zij en haar zus Courtney voor het eerst op het Monster Jam-circuit. In die tijd was Jolly één van de slechts twee vrouwelijke deelnemers. "We waren heel lang maar met z’n tweeën en toen begonnen er eindelijk meer meisjes mee te doen," zei ze. "Dit jaar zijn er 10 van ons die het opnemen tegen ‘de jongens’... we really kick some boys’ butts.”"Monster Mutt Dalmatian is de enige truck die ik rijd," zei Jolly. "Het is een gigantische puppy van 10.000 pond met een kwispelende staart, wapperende oren en een tong die in en uit gaat; het is schattig en kinderen zijn er dol op. Elke show heeft nieuwe elementen en obstakels en iedereen is altijd op zoek naar die wow-factor, dus we proberen steeds nieuwe manieren te vinden om indruk te maken op de Monster Jam-fans."Candice Jolly en Monster Mutt Dalmatian zijn op zaterdag 30 juni te zien in Rotterdam tijdens de Pit Party en de Monster Jam show. Check monsterjam.nl voor meer informatie.

Deelnemende trucks onder voorbehoud.
©2017 Feld Motor Sports, Inc