Corona-update: deze kinderuitjes zijn of gaan open

18 mei 2020
Nu de corona-maatregelen weer enigszins zijn versoepeld, openen langzaamaan steeds meer organisaties voor kinderuitjes hun deuren. We hebben een overzicht gemaakt met wie er in de regio Rotterdam weer open is of binnenkort opengaat.
Deze kinderuitjes zijn of gaan binnenkort open!
Wil je weten welke locaties voor kinderuitstapjes open zijn en de nodige maatregelen hebben genomen om coronaproof te zijn? Check hieronder het overzicht van organisaties die nu al of binnenkort hun deuren openen.

Let op: check altijd de website of facebookpagina van de locatie zelf voor de actuele stand van zaken. Het kan zijn dat zij in een later stadium toch andere maatregelen moeten treffen i.v.m. het coronavirus. 

Natuur en dieren
Diergaarde Blijdorp gaat vanaf 20 mei gefaseerd en gecontroleerd open. Eerst alleen voor de abonnementhouders, op een latere datum mogen ook dagbezoekers weer naar binnen.
Bijna alle kinderboerderijen blijven vooralsnog gesloten.

Pretpark
Bij familiepretpark Plaswijckpark gaan de poorten weer wijd open op 26 mei! De eerste dagen zullen een beperkt aantal bezoekers het park in mogen en er zijn aangepaste regels. Je reserveert vooraf je ticket voor een dag en aankomsttijd, dat geldt ook voor abonnementhouders.

Speeltuinen
Veel speeltuinen gaan weer open, wel met beperkingen.
Speelcentrum Weena is beperkt open voor maximaal 20 kinderen per keer. Van 13:30 – 15:00 uur zijn peuters/kleuters met 1 ouder welkom. Van 15:30 – 17:00 kunnen kinderen van 7 t/m 12 jaar komen spelen zonder ouders. Aanmelden is verplicht.
Ook speeltuin 110 morgen is vanaf 1 juni weer geopend.
De Oranjespeeltuin is vanaf 9 mei geopend op zaterdag en woensdagmiddag en voorlopig alleen voor leden. Graag even vooraf aanmelden als je wilt komen. Op de site kun je je inschrijven voor een tijdsblok.
Speeltuin De Torteltuin opent haar poorten weer vanaf 22 mei om weer lekker te komen spelen, uiteraard met de nodige maatregelen.
Ook speeltuin Binnenste Buiten is vanaf 20 mei open voor maximaal 20 kinderen per keer. Van kinderen ouder dan 6 jaar vragen ze de ouders thuis te blijven. Met kinderen jonger dan 6 jaar mag 1 volwassen begeleider mee. Ook zijn er extra hygiëne-maatregelen.
Bij speeltuin IJsselmonde maximaal 20 kinderen per keer in de speeltuin en maximaal 1 begeleider. Ze zijn geopend vanaf 13:00 uur en werken in 2 shifts. Je kunt aan de poort reserveren voor een plekje.Actieve uitjes
Bij Outdoor Valley kun je volop buiten sportief aan de slag. Je kunt er mountainbikes en kano’s huren en diverse buitensporten beoefenen. Ook de adventureclub en klimclub zijn weer gestart. Kinderen kunnen een Buitensportabonnement afnemen. Bij Outdoor Valley Wintersport kun je ook weer van de berg af roetsjen tijdens het tuben!
Klimbos Fun Forest is open voor zowel kinderen als volwassenen. Het klimbos is aangepast aan de actuele regels van het RIVM waardoor het aantal plekken op een dag beperkt is. Reserveren is verplicht.
Bij Adventure City kun je weer klimmen, maar alleen in het spectaculaire outdoor gedeelte. Je ontvangt nu 10% korting op je entreeticket en krijgt een gratis ticket voor de Rollercoaster zipline.
Je kunt ook weer klimmen in het klimbos van Abel. in Rhoon. De High Ropes en het Puppy Parcours zijn open. Ook is daar de Pitch&Putt weer open en kun je een potje Footgolf met de familie spelen. Wel worden uiteraard de RIVM-regels gehanteerd en is reserveren verplicht.
Midgetgolf Parkhaven heeft ook de nodige voorzorgsmaatregelen genomen en is weer open.
Een sloep huren en gezellig met de familie gaan varen kan weer bij iKapitein. Een bootje huren kan ook bij Lake 7 in de Zevenhuizerplas. Het - gedeeltelijke geopende - eiland is coronaproof gemaakt, je kunt dus weer met de familie activiteiten doen zoals tennissen, padel spelen en kanoën.
Waterskiën kan nu al weer op de waterski-kabelbaan bij Project 7! Bij de bijbehorende beachclub kun je vanaf 1 juni weer terecht voor een drankje en een hapje.
Recreatieoord Binnenmaas opent op 29 mei de speeltuin met attracties en de kinderboerderij. Het openluchtzwembad verwachten ze na 1 juni weer te openen.
De Speelfabriek gaat vanaf 1 juni weer open voor kleine groepjes. Wel even reserveren!
Vanaf vrijdag 29 mei kun je weer in de virtuele wereld van VR4Play stappen. De coronamaatregelen worden in acht genomen, er zijn extra hygiëne-maatregelen ingevoerd en je moet van tevoren reserveren. Het feit dat ze vanaf dan weer open mogen vieren ze met 25 % korting op de entree (gelding t/m 15 juni 2020).

Zwembaden
Zwembad De Rozenburcht, Het Alexanderhof, De Wellen, AfrikaanderpleinBronbad De Lockhorst, De Windas, zwembad Hoogvliet, Overschie en Sportcentrum West gaan vanaf 18 mei gefaseerd weer open.
Het Rivièrabad is wel al open. Let op: je moet je hier wel van tevoren inschrijven voor een activiteit.
Zwembad De Fakkel is vanaf 14 mei geopend voor zwemles en banenzwemmen. Voor deze laatste moet wel worden gereserveerd.
Zwemcentrum Rotterdam streeft ernaar om op 25 mei open te gaan. Houd de website in de gaten.

Musea open per 1 juni
Veel musea in de regio Rotterdam openen hoogstwaarschijnlijk hun deuren weer op 1 juni! Uiteraard met de nodige gepaste maatregelen. Zo melden onder andere het Mariniersmuseum, FutureLand, Museum Rotterdam, Historyland, Stedelijk Museum Schiedam, het Fotomuseum en Het Nieuwe Instituut op die datum weer open te gaan. Wel mogen er een beperkt aantal bezoekers tegelijk naar binnen en moet je van tevoren een entreeticket kopen. Veel musea bieden online nog steeds leuke activiteiten aan, check hiervoor onze Eropuit-categorie, die nu tijdelijk Thuis-categorie heet! De online activiteiten zijn herkenbaar aan het groene vlaggetje Thuis.
Bij kindermuseum Villa Zebra kunnen de kids op 3 juni weer naar de leuke tentoonstellingen De Moestuin en Zelf! Wel van tevoren een kaartje reserveren!   
Het Nieuwe Instituut streeft ernaar vanaf 1 juni weer open te zijn. Houd de website in de gaten.
Ook Miniworld hoopt op 1 juni weer open te gaan.
Het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht opent op dinsdag 2 juni weer haar deuren.Bibliotheken 
Bij Bibliotheek Rotterdam zijn 4 vestigingen met de nodige veiligheidsmaatregelen inmiddels open: de Centrale Bibliotheek, Delfshaven, Feijenoord en Ommoord. Helaas zijn nog niet alle diensten beschikbaar. Check ook de openingstijden van de Centrale Bibliotheek, die wijken af.
Bibliotheek De Boekenberg in Spijkenisse is vanaf 20 mei weer open!

Theaters en bioscopen
Het Maaspodium gaat op 5 juni weer echt open, maar online kun je bij Maas ook nog steeds naar het Thuistheater! Jeugdtheaterhuis start na de zomer weer met theater- en musicallessen op diverse lokaties, in aangepaste vorm. Je kunt je nu alvast inschrijven voor de lessen.  
Euroscoop in Schiedam is vanaf 1 juni weer geopend, wel met uitgebreid protocol. Ook bij bioscoop Pathé ben je vanaf 1 juni weer van harte welkom, uiteraard met een protocol en een aantal hygiënische maatregelen. Je kunt alleen vooraf een ticket reserveren. Te zien zijn films die net voor de sluiting draaiden, maar er worden ook blockbusters getoond. Check de website voor het complete aanbod.
Voor maximaal 30 personen per zaal gaan ook de deuren van Vue Vlaardingen vanaf 1 juni weer open! Over het filmaanbod en hoe de ticketverkoop gaat plaatsvinden wordt nog nagedacht. Houd hiervoor de website van Vue in de gaten.

IJsje tijdens een reisje!
De ijsjestram gaat ook weer rijden! Vanaf 8 juni tingelt de tram weer gezellig door de Rotterdamse straten.

Herkenbaar aan het vlaggetje
In onze Eropuit categorie - nu even Thuiscategorie - kun je partijen die weer open zijn makkelijke terugvinden door het roze vlaggetje Weer Open dat bij de vermelding staat!

We vullen bovenstaand overzicht steeds aan. Heb je aanvullingen voor ons of zie je een foutje in het overzicht? Laat het ons vooral weten via rotterdam@kidsproof.nl dan vullen of passen we het aan!