icon-closeClub Adventure juni2020
icon-closeClub Adventure juni2020

We love local! Fijne lokale initiatieven voor thuis

20 maart 2020

Nu veel aanbieders van kinderactiviteiten hun deuren hebben moeten sluiten, duiken overal fijne initiatieven op om de thuisblijvende en bankzittende kids toch een vorm van - al dan niet leerzaam - vermaak te bieden. Al deze toffe lokale initiatieven moedigen wij natuurlijk graag aan! 

We hebben er zoveel mogelijk hieronder verzameld en zullen deze lijst steeds aanvullen.

Maas TV en Maas @ Home
Het theater is gesloten, maar je kunt toch een voorstelling bekijken, gewoon vanaf de bank! Via Maas TV kun je registraties bekijken van oude Maasvoorstellingen. Elke dag staat er een nieuw op. Denk aan gouwe ouwe als Alleen op de wereld, Hallo familie en Alice in Wonderland!

Daarnaast kun je met Maas @ Home ook van de bank áf komen! Volg bijvoorbeeld de cursus Niets Doen. Of doe de Applausworkshop of een cursus Schrijven voor theater. Leer een hele choreografie, houd een digitale Meet & Greet met acteurs en nog veel meer. 

Online theaterlessen
Hofplein biedt de mogelijkheid online theaterles te volgen! Elke doordeweekse dag om 16:00 uur kun je de les volgen via het YouTube kanaal van het Hofpleintheater. Jongere theaterfans konden op zondagochtend altijd naar een Verhaal uit de Hoge Hoed met de allerleukste sprookjes in het theater. Dat wordt nu elke zondagochtend om 11:00 uur live gestreamd op het YouTube-kanaal van Hofplein!

Meer theater en muziek
Felice van der Sanden van Krulmuziek gaat iedere ochtend live met een muziekkwartier voor de allerkleinsten. Kinderen van 0 t/m 4 jaar kunnen voor de computer of televisie mee spelen, zingen en muziek maken. 

Mark van Vliet heeft een registratie van zijn voorstelling Help ik heb een Vlieg ingeslikt (4+) online gezet. Hierbij is ook een lesbrief beschikbaar zodat de kinderen ook nog educatief bezig kunnen zijn. 

Jeroen Schipper is via zijn Facebook pagina & youtube pagina Ukelele les aan het geven met zijn eigen liedjes.

Online biebboeken lenen
De vestigingen van de bibliotheken in de regio zijn helaas dicht, maar je kunt ook thuis nog heel veel met je lidmaatschap, zoals e-boeken en luisterboeken lenen, maar kan nog is meer, check het hier! 

Witte Raaf heeft een aantal luisterboeken(8+) gratis online gezet. 

Online dansles
Dansstudio La Barre biedt online dansles aan! Via het Youtube-kanaal van de dansstudio kun je lekker meedansen! Elke dag staat er een andere Dance Of The Day op hun Facebookpagina, van een balletles en bewegen met ukkies tot Urban dance! Dansen maar!

Klimchallenges
Ga de klimchallenges aan van Klimmuur Rotterdam! Ze posten regelmatig een filmpje met een klimuitdaging die je thuis kunt doen! Wat dacht je bijvoorbeeld van een heuse tafelboulderchallenge? Je moet wel een stevige tafel hebben…

Lego bouwchallenges en bouwsets huren
De Bonte Bouwplaats deelt elke dag via haar Facebookpagina een Lego challenge om iets moois te bouwen! Leuk als pauzewerkje, als beloning als je je huiswerk af hebt of gewoon omdat het leuk is! Bouw je mee? Heb je niet zoveel Lego of zoek je een bouwset in een bepaald thema? Je kunt bij hen ook Lego sets huren! 

Naar de dierentuin!
Diergaarde Blijdorp is helaas ook gesloten. Tcoh kun je de activiteiten en capriolen van de dieren volgen … via de webcam! Kijk live mee met okapi M’buti en haar jong Mhina, check de indrukwekkende Indische neushoorns en gluur binnen bij de olifanten. 

Voor jonge thuis-engineers
Leuke, leerzame en grappige thuis-challenges vind je op de website van Young Engineers. Regelmatig verschijnen er nieuwe uitdagingen, tips en ideetjes. Als je ze een foto mailt van het resultaat van jouw bouw- of knutselwerk, maak je kans op een horloge. Elke week wordt er een verloot!

Online winkelen

Normaal gesproken is dit de tijd van de tweedehands kledingbeurzen, maar ook deze zijn helaas afgelast. Toch goedkoop én duurzaam tweedehands kleding shoppen kun je online bij Mijnes Jouwes. De bestelde kleding kan worden thuisbezorgd door een fietskoerier of kosteloos opgehaald worden bij Mijnes Jouwes (met gepaste afstand, aan de deur).

Kids aan de kook
Schuilt er een keukenprins of -prinses in jou? Omdat de kooklessen bij Kinderkeuken Rotterdan nu niet door kunnen gaan, delen ze graag online leuke recepten met je! Regelmatig komt er een nieuw recept / filmpje online. Was je handen eerst goed, doe je schort om en volg het filmpje! 

Fit for kids
Heel belangrijk nu de kids niet meer naar de sportclub kunnne: het broodnodige dagelijks portie bewegen! Op de Facebookpagina van PlayFit worden doorlopend leuke beweeg-challenges gepost. Zijn ze op een speelse manier even lekker bezig! 

Zin in zingen?
Word jij blij van zingen? Even lekker samen zingen kan via de zangschool van Jacqueline Janssen. Op haar YouTube kanaal zet ze dagelijks een filmpje met een nieuwe canon. Zing dagelijks met de hele familie even mee!  

Skateboarders opgelet! 
Wil je thuis voor de deur of in je achtertuin je skateboardskills verder verbeteren? Skatedays plaats op hun kanaal regelmatig leuke skateboard tricktips met uitleg hoe je ze doet! Als je straks dan echt weer de straat op mag, kun je mooi je coole nieuwe skills aan je vrienden showen! 

Kleurwedstrijd
Doe mee met de leuke kleurwedstrijd op de website van het Belasting&Douane Museum! Download de kleurplaat en kleuren maar! Alle ingezonden kleurplaten komen op de Facebookpagina van het museum te staan. Onder de inzendingen worden 10 boeken ‘Gekke Geurtjes’ verloot, met de spannende avonturen van 3 douaniers en hun speurhond Doerak.

Maritiem museum thuis
Speciaal voor de kids heeft het Maritiem Museum een thuis-doe-pagina op haar site met leuke proefjes die je thuis kunt doen en verschillende -leerzame- spelletjes . Luister naar de verhalen van Professor Plons en kleur de leuke kleurplaat! Als je ‘m instuurt, komt hij in een tentoonstelling die iedereen die langs het museum loopt kan zien!

Miniworld bij je thuis
Omdat je de miniatuurwereld niet meer in Miniworld zelf kunt beleven, brengen ze Miniworld nu bij je thuis! Kijk en luister op hun YouTube-kanaal naar de historische verhalen achter de Rotterdamse gebouwen die je in Miniworld in het klein ziet. Er volgen steeds nieuwe verhalen, leuk voor jong en oud!

De Rotterdamse haven heel dichtbij
Is je kind gek op boten? Via de website van FutureLand kun je het reilen en zeilen van de Rotterdamse havens op de Maasvlakte bekijken! Ook vind je hier een leuke kleurplaat van een groot containerschip! 

Recepten en Gekke Groenten Quiz
Mini-chefs kunnen thuis aan de slag met de recepten van Kinderkeuken Rotterdam! Elke week delen ze verschillende recepten die kinderen thuis kunnen maken. Daarnaast leest kinderboekwinkel De Kleine Kapitein elke week een verhaal voor waar je trek van krijgt. En doe vooral ook mee aan de Gekke Groenten Quiz!

Veel plezier!