Kidsproof blogTerug

Fijne adresjes voor kinderyoga in Rotterdam

25 februari
Veel volwassen hebben inmiddels yoga ontdekt. Maar ook voor kinderen is het een mooie manier om met de dagelijkse beslommeringen om te gaan en de drukte even los te laten. Het is niet alleen goed om hun gedachten rustiger te maken, ze leren zich ook beter te concentreren en krijgen meer energie. Kortom: ook kids kunnen baat hebben bij yoga.
Hieronder vind je een lijstje met yogastudio’s met lessen voor kinderen in Rotterdam. Uiteraard is het raadzaam om met je kind te gaan kijken en een proefles te doen om uit te vinden wat bij je kind past. Elke yogastudio is immers anders!

Studio Ikigai
Studio Ikigai biedt cursussen aan voor kinderen om zich beter te leren ontspannen. Deze studio werkt met een uniek 7-stappenplan, toegespitst op de leeftijd van een kind. Elke les wordt dit stappenplan doorlopen om uiteindelijk helemaal te kunnen ontspannen.

Op z’n kop yoga
Kinderyoga bij Op z’n kop yoga geeft kinderen een goede balans tussen inspanning en ontspanning. Door spelenderwijs yoga te doen worden kinderen meer bewust van hun lichaam, geest en omgeving, Lessen worden gegeven vanaf kleuters (4-6 jaar). Er zijn ook ouder-kind lessen.

Yoga Studio Isabelle Plomp
Bij de lessen van Isabelle staat de belevingswereld van het kind centraal. De lessen zijn met name gericht op spel en plezier, met veel verschillende yogaoefeningen, zoals imiteren van dieren, verhalen vertellen en tekeningen maken. Ook kunnen kids hier een combinatie van yoga en hardlopen doen!

Studio 181
Kinderen (5 tot 10 jr ) leren bij Studio 181 elke les verschillende yogahoudingen en ademhalingstechnieken vanuit een thema dat aansluit bij hun belevingswereld. Er worden ontspanningsoefeningen gedaan en massages toegepast. Ook kun je als ouder hier samen met je kind peuteryoga doen en daarmee de band met je peuter spelenderwijs versterken of verdiepen.

Zoek je toch een ander clubje voor je kind? Kijk dan nog even bij ons overzicht met clubjes, van creatief tot sportief!