Het regent... wat zullen we gaan doen vandaag?

1 januari 2016
Het waait, regent en het is koud.... druilorenweer. Daarom een aantal tips voor thuis en uit (maar wel lekker binnen) in Rotterdam en omgeving.
Je kunt natuurlijk lekker thuis samen loungen met een groot warm kleed en dikke kussens op de grond, een lekker muziekje op en héél veel spelletjes en puzzels. Zet een dienblad met allemaal lekkers hapjes klaar en cocoonen maar! Toch liever de deur uit maar wel graag iets binnen doen? In Rotterdam en omgeving is genoeg (overdekt) te doen.

De kinderen worden ongetwijfeld blij van een bezoekje aan een binnenspeeltuin zoals Bungelland en Monkey Town. Maar als je daar zelf niet zo blij van wordt, bedenk dan iets waar je samen veel plezier aan beleeft: negeer het natte weer en doe alsof het zomer is! Waan je op vakantie en ga naar zwembad De Windas in Bergschenhoek. Daar heb je ongetwijfeld lol in het grote bad of - voor de kleine spetteraars - het peuterbadje. 

Houd je het liever droog? Ga naar een museum! Het Boijmans van Beuningen, het Maritiem Museum, het Natuurhistorisch Museum en het Belasting & Douanemuseum bieden leuke rondleidingen en/of activiteiten voor kinderen. Of doe samen met je kids de speciale speurtocht in Stedelijk Museum Schiedam. Kunst kijken was nog nooit zo leuk! 

Ga naar de Centrale Bibliotheek! Eindeloos veel boeken om te lezen, computers om te internetten, een voorleesuurtje voor de kleintjes... Je kunt er zelfs naar voorstellingen kijken in een heus Bibliotheektheater! Een basiskinderabonnement voor de bieb is gratis. 
Ook in de diverse theaters en bioscopen in de regio Rotterdam vind je een heel gevarieerd film- en theateraanbod. Daar zit altijd wel iets voor je bij!

Vergeet ook niet onze actuele en uitgebreide Uitagenda te checken voor nog véél meer leuke binnenactiviteiten voor kinderen!