Kidsproof ging naar De Familie van Nielie!Terug naar het overzicht

9 januari
Zaterdagavond 23 december was de 1e try-out van 'De Familie van Nielie barst van liefde' in Stadsschouwburg Nijmegen. En collega Esther was erbij!
Samen met mijn zoon van 8 jaar gingen we naar het 1e deel van deze prachtige muziektheater familievoorstelling. Dit familiefeuilleton loopt gedurende 4 jaar, de komende jaren gaat op 2e kerstdag telkens een nieuwe aflevering in première. De Familie van Nielie is een splinternieuwe familie met een nieuwe vader, een nieuwe moeder, een nieuw broertje, een nieuwe zus, een nieuwe oma, een oude hond en een nieuw varken. Kortom een bont gezelschap van nieuwe familieleden dat telkens groter en groter wordt.
Er is echt van alles mogelijk in deze familie. Maar als er iets misgaat, bijvoorbeeld als dochter Pam kwijt is, barst de familie soms bijna uit elkaar van liefde.Vanaf het begin tot het einde van de theatervoorstelling waren we geboeid door alles wat er op het podium te zien en horen was in deze supergave, humorvolle, actieve en muzikale familievoorstelling voor kinderen vanaf 6 jaar. Van eenvoudige, sprekende, multifunctionele en vrolijk gekleurde decorstukken tot leuke poppen zoals Bakkie de hond en katten. Van mooie live-muziek van het Nederlands Jeugd Orkest tot het bouwen van een droomhuis, een huwelijksreis in Venetië en een huisfilosoof die de familie door een raam, waarmee hij onder zijn arm loopt, naar buiten laat kijken en ze een ander uitzicht biedt.De Familie van Nielie heeft echt alles wat wij van familietheater verwachten: een verhaal met een mooie moraal, sprekende liedjes en humor voor alle leeftijden (de ene keer hoorde je de kinderen hard lachen, de andere keer waren het juist de volwassenen). Dat de musici van het Nederlands Jeugd Orkest ook deelnemen aan de theatervoorstelling op het podium, geeft het stuk nog een extra (muzikale) dimensie en maakt het verhaal compleet. Wij vonden het wederom een geweldige Kwatta-productie en zijn fan! We kijken nu al uit naar deel 2!

Kijk voor meer informatie en reserveren van tickets hier!