icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37
icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37

Kidsproof museum Mauritshuis is leuk voor iedereen!

8 juli 2019
In het prachtige Mauritshuis in Den Haag stap je zomaar een paar eeuwen terug in de tijd. En wist je dat er heel veel te doen is met de kinderen? Kinderfeestjes, familiedagen en deze zomervakantie dé familie-doe-tentoonstelling Hallo Rembrandt!
Zelf aan de slag in het Mauritshuis!Nieuwe familie-doe-tentoonstelling
Wie was Rembrandt? Waarom is hij nog altijd zo beroemd? Je ontdekt het deze zomer - van 20 juli t/m 15 september 2019 - spelenderwijs in de nieuwe doe-tentoonstelling Hallo Rembrandt! Hoor, ruik, kijk, voel en natuurlijk ga je ook zelf aan de slag als leerling van Rembrandt... Voor families met kids vanaf 3 jaar!
 
Ook voor kleuters!
Rembrandt speelde met licht en schaduw in zijn schilderij. En dat ga jij ook doen! Wat ontdek je? Ook leuk: verkleed je als Rembrandt. Met een mooie witte kraag, een schilderspalet of zijn kenmerkende baret. En Maurits Muis is er ook!
Activiteiten voor 3 - 6 jaar
 
Aanraken mag!
Grotere kids leren alles over de schildertechniek van Rembrandt. Voel aan 3D prints en ga in een speciaal fotohokje op zoek naar het unieke licht in Rembrandts schilderijen. Dat zijn leven nogal roerig was, laat de tijdlijn zien!
Activiteiten voor 6 - 11 jaar
 
Lekker zelf doen
Kruip in de huid van een echte leerling van Rembrandt! In de Kunstwerkplaats kunnen grote en kleine kinderen de hele dag gratis workshops volgen. Lekker experimenteren met verf. Aanmelden is niet nodig, kom gewoon langs!
Een kloddertje roze hier
 
Het echte werk
Bij de kassa haal je de gratis speurpuzzel en hiermee ontdek je samen met de hele familie de wereldberoemde schilderijen van Rembrandt in het echt. Herken je z'n zelfportretten? Welk schilderij is jouw favoriet?
Allemaal echte Rembrandts
 
Nog véél meer te zien en te doen in het MauritshuisKinderen altijd gratis entree!
Het Mauritshuis hangt vol met schilderijen uit de Nederlandse Gouden Eeuw. Een van de bekendste is het Meisje met de parel van Vermeer en wat dacht je van De Stier van Paulus Potter? Extra leuk: het Mauritshuis is gratis voor iedereen t/m 18 jaar!
Terug naar de Gouden Eeuw
 
Kinderfeestje
Ben je bijna jarig en zoek je nog een tof idee voor je partijtje? Vier je feestje dan in het Mauritshuis. Met Maurits Muis bijvoorbeeld. Of leer zelf verf maken en schilderen. Te gek!
Reserveer je partijtje
 
Zelf speuren
Met het familie-doe-pakket vol spelletjes, gedichten en muziek leer je zelf de schilderijen in het museum kennen. Voor grotere kids is de multimediatour met de app superleuk!
Familie-doe-pakket
 
Met de hele familie
Iedere laatste zondag van de maand organiseert het Mauritshuis familiedagen. Samen met een museumdocent bekijk je de schilderijen en ga je zelf aan de slag!
Bekijk de data

Win jouw favoriete boek!
Bij het Mauritshuis kun je geweldig euke boeken kopen voor de kids. En wij mogen er een weggeven! Welke van deze 3 is jouw favoriet?
1 - Maurits Muis en Rembrandt (4+)
2 - Het meisje met de parel (7+)
3 - Opgesloten (10+)

We verloten een exemplaar via onze Facebookpagina van Kidsproof Rotterdam. Reageer onder het facebookbericht van 9 juni welk boek jij wilt winnen en wie weet! Hier lees je alles over de 3 boeken.Wij wensen jou en je kinderen heel veel plezier in het Mauritshuis!


Tamara & Jantine - Kidsproof Den Haag