Kidsreporters Mare en Benthe waren bij de liveshow van Kinderen voor Kinderen

27 oktober 2019
Eindelijk was het zo ver, op 26 oktober zijn we naar ‘Kinderen voor Kinderen 40! De Grote Show’ in Ahoy geweest. Een speciale editie omdat Kinderen voor Kinderen dit jaar 40 jaar bestaat! Waar is het feest dan? Hier! Hier! Come on!
Kidsreporters Mare en Benthe hebben de hele herfstvakantie geoefend met dansen en zingen en hebben er zin in. Bij binnenkomst krijgen alle kinderen een lichtstaaf met verschillende kleuren. Het wachten is geen probleem met een voorprogramma waarin twee enthousiaste presentatoren het jonge publiek alvast opwarmen met o.a. klassiekers als de Pasapas en ABC. Het jongere publiek kent alle liedjes, hoewel de meeste ouders ook meezingen of neuriën en duidelijk besmet zijn door hun kids! We oefenen de wave, danspasjes en gebarentaal en hoe we heel hard kunnen applaudisseren. Dan gaat het echt beginnen! Op de schermen zien we een intro die ons meeneemt langs 40 jaar Kinderen voor Kinderen, gevolgd door het gelijknamige lied. Gedurende de hele show staan 25 dansers en danseressen in paarse kleding overal tussen het publiek om met de kinderen mee te dansen. En dat gebeurt ook! Want wie kan er stil blijven zitten op swingende hits als Oops en Powercheck! Wat een knappe en kleurrijke show wordt er neergezet, zeker als je bedenkt dat de zangers en zangeressen uit het koor zelf ook nog piepjong zijn. Ze zingen loepzuiver, voeren strak de snelle danspasjes uit en dat alles met mega veel enthousiasme en plezier.Presentatoren Anne Appelo en Pepijn Gunneweg rijden op een riksja langs het publiek om tussen de liedjes door verschillende mensen te interviewen. Van bijzondere gasten als Dieuwertje Blok, die 35 jaar lang Kinderen voor Kinderen presenteerde (wow!) tot kinderen die vertellen wat hun favoriete vakantieland is. Ook zangeres van het eerste uur Annemiek is een van de bijzondere gasten. Zij zong tijdens de allereerste Kinderen voor Kinderen in 1980 het lied Waanzinnig Gedroomd en is terecht ontzettend trots!In de loop der jaren zijn er meer dan 500 liedjes geschreven en hebben ruim 600 kinderen in het koor gezongen. Met een reis door de tijd worden oude liedjes (waarbij de ouders fanatiek meezingen) afgewisseld met minder oude liedjes zodat ook het jonge publiek blijft meedansen en zingen. Nu kinderen voor Kinderen 40 jaar bestaat zingt het koor uiteraard ook Waar is het feest dan? en een speciaal geschreven jubileumliedje genaamd Al 40 jaar.

Basisschool Het Startblok schreef net als vele andere basisscholen in Nederland een zelfbedacht liedje. Zangeres Sanne Hans kwam met de leerlingen het liedje genaamd ‘stiekem snoepen’ afschrijven. Het werd de beste scholeninzending van dit jaar en daarmee wonnen zij kaartjes voor de liveshow in Ahoy en de mooiste prijs: het liedje staat op de nieuwste cd!Inmiddels weer thuis na de show hoor ik mijn kids in bad zingen: ‘Reis mee, reis mee, pizza, pasta en patat!’ Het is Kinderen voor Kinderen weer gelukt om liedjes te schrijven die lekker blijven hangen en waar je vrolijk van wordt. Aanrader dus, die CD!

Kijk de show op tv! 
Kinderen voor Kinderen 40! De Grote Show is op 9 november om 19.25 uur bij ZAPP op NPO 3. Leuk om terug te kijken voor iedereen die is geweest, en een mooie herbeleving. Misschien zie je jezelf nog wel terug! Voor alle kinderen die niet bij de show konden zijn, is het leuk om 9 november alsnog de show te kunnen zien. Alle info vind je ook op de site van Kinderen voor Kinderen.