Leuke tips voor de meivakantie 2022 in de regio Rotterdam

25 april 2022

Hebben jullie al plannen gemaakt voor de meivakantie? Naar een tof museum, vakantieworkshops, een theatervoorstelling of leuke kidstour? We verzamelden de leukste tips voor de meivakantie! Genoeg inspiratie om er lekker op uit te gaan!

Fijne vakantie!

 

Eropuit met de kinderen! Leuk tips voor de meivakantie 2022

Eropuit met een oldtimer 
Tof familie-uitje in de meivakantie: huur een gave oldtimer bij We love oldtimers en trek eropuit!  Rijd een uitgestippelde puzzeltocht, de toffe Fortenroute of bedenk zelf een leuke route. Tip: neem een goedgevulde picknickmand mee voor een gezellige lunch onderweg! 

Veel gein bij Hofplein
Het Hofpleintheater heeft weer een tjokvol programma in de meivakantie! Met toffe voorstellingen voor diverse leeftijden en Verhalen uit de Hoge Hoed voor de kleintjes. Kinderen ontdekken hun eigen theatertalent tijdens leuke workshops theater, zang en dans!

Soda superheld
Het onspectaculaire leven van Bobbi krijgt een spectaculaire wending als ze kennismaakt met een superheld. Ze verandert zichzelf in een superheld! De voorstelling Soda Kid (8+) gaat over de held in jezelf vinden. Diverse data in april en mei te zien in het Hofpleintheater. 

Op zoek naar Mia
De Syrische Leila vindt op de zolder van de 91-jarige Joodse meneer Cohen de brieven van zijn jeugdliefde Mia. Het begin van een zoektocht naar haar. Bekijk de prachtige muzikale familievoorstelling De brieven van Mia (9+) op zondag 1 mei bij Theater Rotterdam.

Vetter dan ooit! 
Het belooft de grootste, meest spectaculaire show ooit te worden: Checkpoint Theater (8+). Een show vol ontploffingen, interactie en spannende tests!  Een friet-schietkanon, met stofzuigers een muur beklimmen, een ontsnappingsspel… Za 7 mei in Theater aan de Schie. Let op: laatste kaarten! 

Vakantie bij Maas
Grappige, spannende, mooie en avontuurlijke voorstellingen deze meivakantie bij het Maaspodium! De jonkies hebben plezier bij Pakkepapier (1+), Bullybully (3+) en Lucky Luuk (4+), oudere kids smullen van Supernormaal (5+), Mijn vader (8+), Dance Hypes (10+) of verdiepen zich in Oorlog in mij (10+). 

Niet alleen boeken! 
Weer een heel tof programma in de bibliotheekvestigingen in Rotterdam deze vakantie! Met mooie voorstellingen voor diverse leeftijden en gave workshops zoals een robothuisdier maken en een controller klooien. Ook zijn er leuke theaterworkshops!  

Belle en het Beest | 4+
Het beroemde sprookje komt tot leven in deze magische familiemusical, met betoverende liedjes, prachtige kostuums en hilarische scènes in het nieuwe Luxor Theater op dinsdag 3 mei! Kids die verkleed naar de voorstelling komen maken kans op een sprookjespakket! 

Nederland in het klein!
Ontdek Rotterdamse én Hollandse iconen in miniatuurwereld Miniworld! Dag en nacht wisselen elkaar iedere 24 minuten af, met in de nacht fonkelende lampjes. Met de leuke speurtocht kunnen de kids de diepste geheimen ontdekken van deze wereld in het klein. Leuk voor jong en oud!

Fun in FutureLand 
Kinderworkshops, fossielendag, kidsquiz en nog meer toffe activiteiten zijn er bij FutureLand te doen in de vakantie! Maak een gave boottocht of bustour door de haven. LEGOfans bekijken de met LEGO nagebouwde containerterminals en doen de havenLEGOworkshop. 

Nederland in Playmobil 
Ontdek de geschiedenis van Nederland in de gloednieuwe tentoonstelling Strijd om Vrijheid, 1000 jaar Nederland in Playmobil in Museum Vlaardingen! Meer dan 4000 Playmobil poppetjes, paarden, schepen en kastelen beelden 12 historische gebeurtenissen uit! 

Kinderfestival bij SKVR 
Creatieve kids kunnen op 29 april of 4 mei naar het Kinder kunstfestival (5+), vol toffe workshops en meespeelvoorstellingen. Voor de kleinsten is er het Kleintjes kunstfestival (0-5 jr), waar ze allerlei creatieve avonturen beleven in het thema Vlieg met ons mee! 

Stad vol avontuur! 
Weer of geen weer, je kunt altijd de hoogte in bij Adventure City! Dit 7.000 m2 grootte klimpark heeft een indoor en een outdoor gedeelte, met parcoursen tot wel 20 m hoog, spectaculaire Zip-lines, een vrije val van 20 meter én de unieke Rollercoaster Zipline! 

Voor de fans 
De Feyenoord Kidstour geeft een gaaf kijkje achter de schermen. Je komt op unieke plekken in De Kuip, zoals de spelerstunnel, aan de rand van het veld en op het ereterras! Na afloop van de tour gaan de kids met leuke clubgadgets naar huis.  

Heel veel letters! 
In het Onderwijsmuseum kunnen kids deze vakantie creatief aan de slag met letters in het LetterLAB! Ook gaan ze op onderzoek uit in het Letterbos én maken daar een miniversie van of een hoorspel. En dan staat er ook nog de coole Griezelbus-escaperoom!  

Feest in het Wereldmuseum 
In de vakantie staat het Wereldmuseum in het teken van Eid al-Fitr, het feest om het einde van de Ramadan te vieren. Leer meer over het feest, knutsel een cadeaudoosje, ontwerp een schaduwpop en maak gevulde dadels. En het is burendag in de kinderexpo Superstraat!

Vakantie in de Kunsthal 
Stap in de absurde animatiewereld van Job, Joris & Marieke. A Triple Life in de Kunsthal in de meivakantie en doe mee aan de workshop schaduwtekenen. Volg de Kijk&Doe-tocht in de tentoonstelling Calder Now en maak zelf kunst. Voor kids 6-12 jaar is See you later, Illustrator! te gek! 

Waterpark on Tour 
Glij, klim, spring en sjees in de meivakantie over de drijvende tracks van het Waterpark, de opblaasbare hindernisbaan! De 10 losse onderdelen liggen verspreid over diverse zwembaden in de regio. Spaar voor een vrijkaartje voor het héle Waterpark later dit jaar! 

Films in de vakantie 
LantarenVenster pakt in de vakantie uit met toffe kinderfilms: de leuke actiekomedie De Bad Guys (6+), de komische animatie Kop op! (5+) en het mooie Waar is Anne Frank (9+). Kijk tijdens de IFFR Kids Only-dag Shabu (9+), mét een workshop soundtrack maken!  

Bij de mariniers 
Ontdek het superleuke Mariniersmuseum in de meivakantie en beleef een dag vol avonturen! Bedwing de hindernisbaan, verjaag de piraten van een schip, leg net als mariniers een route af door de sneeuw, het bos en het water en word museummarinier! 

Heel Hollands
Ontdek hoe het is om in een molen te wonen en werken in het prachtige Kinderdijk! Doe de leuke vaartocht langs het Werelderfgoed, bezoek de machinekamer van een gemaal en geniet van een hapje, drankje én het uitzicht op het terras van het Kinderdijk-café.

Springtastisch!
Zin in iets actiefs in de meivakantie? Ga bouncen in Bounce Valley, het grootste Airpark van Nederland. Maar liefst 1500 vierkante meter springkussens vol obstakels, verhogingen, glijbanen, klimmuren en games. Bedwing ook de wipe-out en doe de ninja-run! 

Perfecte plaatjes
Maak spelenderwijs kennis met fotografie
in het Nederlands Fotomuseum! Bekijk de tentoonstelling Eregalerij, waar achter de iconische foto’s bijzondere verhalen zitten. Beluister en bekijk ze in de leuke app! Ook superleuk: het familiespel Zinnige Zintuigen, waarbij je op een speelse manier anders naar foto’s leert kijken door al je zintuigen in te zetten! 

Fijne meivakantie!