Hoera, het is lente! Ga je mee eropuit?

17 maart 2018
Een jaargetijde waar ik enorm van kan genieten is de lente! De groene knoppen aan de bomen, de krokussen en narcissen langs de weg en de heerlijke frisse geur in de lentebries. Tijd om weer lekker naar buiten te gaan.... 
 
Opening speeltuinen
De speeltuinen zijn deze winter weer opgeknapt (in veel gevallen dankzij de vele vrijwilligers!). Sommige speeltuinen zijn zelfs uitgebreid met extra speeltoestellen. Kijk hier voor een compleet overzicht van speeltuinen in de regio Rotterdam.   


 
Speelbos
Razend populair zijn de stukken bos die speciaal voor de kinderen zijn ingericht met bijvoorbeeld een loopbrug, waterstroom en een klimtoren! In de regio Rotterdam hebben we natuurspeeltuin Kethelpoort in Schiedamnatuurspeeltuin Het Weitje in Hardinxveld-Giessendam, het Klauterwoud in Vlaardingen en De Tuin van Floddertje in Berkel en Rodenrijs. In Rotterdam kunnen kids naar hartelust spelen in natuurspeeltuin Terbregge en de Speeldernis

Lammetjes en andere jonge dieren
   
Het voorjaar betekent naast groene knoppen aan de bomen ook heel veel jonge dieren! Wie wordt daar nou niet blij van?! Bij Hoeve Bouwlust is al een aantal lammetjes geboren. Op tweede paasdag wordt daar een Lentedag georganiseerd! Bij Uit je stad kun je op Eerste en Tweede Paasdag lammetjes komen knuffelen tijdens het Paasfestival Ook bij Belevenis Boerderij Schieveen zijn veel jonge schaapjes geboren. Leuk om te komen kijken na school of op zaterdag! 
 
 
 
Knutselen  
Wil je een middagje knutselen met je kind(eren) maar weet je niet goed wat je kunt maken? Check dan onze rubriek DIY (Do It Yourself). Hier vind je leuke voorbeelden van bloemen, schaapjes, vlinders en kuikens, maar ook superleuke paasknutselideeën. En echt niet moeilijk!    
 
Eropuit met Pasen?
We hebben weer heel veel leuke paasuitjes voor je verzameld. Van eieren zoeken tot paaspeurtochten. Kijk hier voor een overzicht!  
 
Geniet van de lente! 
Karin en Nathalie