Toffe Sinterklaasactiviteiten voor uit en thuis

3 november 2021
Het heerlijk avondje komt nu snel dichterbij! Voor de kids kan dat natuurlijk niet snel genoeg zijn. Daarom probeer ik de wachttijd enigszins te verkorten door met ze leuke sint en piet-activiteiten te doen en naar een sinterklaasvoorstelling of sinterklaasfeest te gaan. We hebben een aantal héle leuke hieronder voor je op een rijtje gezet.
Zo zijn er in de diverse theaters in de regio te gekke Sinterklaasvoorstellingen te zien!

Zing volop mee tijdens de Sint Sing Along in het Hofpleintheater of de Doelen!
Sinterklaas komt langs bij Theater Walhalla. 
Hij bezoekt ook de boerderij van Fien en Teun in Theater het Kruispunt én bij Theater aan de Schie.
Ook kun je hier naar de sinterklaasfilm van De Club van Sinterklaas.
Jan Klaassen is hulpsint in Theater The Fighter.
Dit jaar komt de Mega Sint Show naar Theater de Willem.
Kinderen kunnen in de Centrale Bibliotheek lekker meezingen met bekende Sinterklaasliedjes
Een echt kinderpopconcert beleven kids tijdens het Pepernotenpopconcert in Theater Zuidplein.
Het belooft een gezellige sinterklaasshow in Kunstmin te worden met ook tal van activteiten voor en na de show.Ook zijn er héle gave sinterklaasactiviteiten te beleven! De enige echte Pakjesboot ligt in Rotterdam bij het Mariniersmuseum! Kom je een rondleiding volgen en dit stoere museum bezoeken? Je kunt ook het Sinterklaashuis in Dordrecht weer bezoeken. Bij Monkey town in Gouda en Spijkenisse komt Piet Macho de boel op stelten zetten.

Sinterklaas gaat zelf ook op pad. Zo stapt hij aan boord van de Pannenkoekenboot tijdens de speciale Sinterklaasvaarten en ook bij FutureLand kun je met de goedheiligman een boottocht maken.   

En dan hebben we ook nog een paar gezellige sintspelletjes! Zoals het Pepernotenspel, het Sint Dobbelspel en Pepernoten Vier Op Een Rij! Uitgespeeld? Ga dan samen sintattributen knutselen! Hier vind je leuke knutselinspiratie voor een mooie mijter of pietenmuts, een leuke tip voor Sinterklaasschmink én kun je een mooie raamtekening voor de Sint maken! Zin om de keuken in te duiken om lekkere sintrecepten te maken? Zoals suikervrije pepernoten, een heerlijke sinterklaaspannenkoek, gevulde speculaas of speculaasbrokken. Een gezond tussendoortje zijn deze leuke appelmijtertjes!

Vragen je kids steeds hoeveel nachtjes ze nog moeten slapen voordat het Sinterklaasavond is? Print dan deze leuke aftelkalender voor ze uit! Vóór je het weet, is het Heerlijk Avondje er! En natuurlijk volgen jullie ook vanaf maandag 8 november weer het Sinterklaasjournaal met Dieuwertje Blok.

Fijne Sinterklaastijd!