Toffe Sinterklaasactiviteiten voor uit en thuis

9 november 2022
Het heerlijk avondje komt nu snel dichterbij! Voor de kids kan dat natuurlijk niet snel genoeg zijn. Daarom probeer ik de wachttijd enigszins te verkorten door met ze leuke sint en piet-activiteiten te doen en naar een sinterklaasvoorstelling of sinterklaasfeest te gaan. We hebben een aantal héle leuke hieronder voor je op een rijtje gezet waarmee jullie al helemaal in sinterklaasstemming komen! Ook vind je hier lekkere sinterklaasrecepten, knutsels en sinterklaasspelletjes.
De leukste sinterklaasactiviteiten voor uit en thuis in de regio Rotterdam

Sinterklaasvoorstellingen in de regio Rotterdam

Zo zijn er in de diverse theaters in de regio te gekke Sinterklaasvoorstellingen te zien!

Zing volop mee tijdens de Sint Sing Along in de Doelen of het Hofpleintheater.
Sinterklaas komt langs in de leuke voorstelling De Pakjespikker in Theater Walhalla. 
Hij bezoekt ook de boerderij van Fien en Teun in Theater aan de Schie én in het Stoep Theater.
Jan Klaassen is hulpsint in Theater The Fighter.
Dit jaar komt de Mega Sint Show naar Theater de Willem.
Kinderen kunnen in de Centrale Bibliotheek lekker meezingen met bekende Sinterklaasliedjes
Een echt kinderpopconcert beleven kids tijdens 't Zet je schoen concert in Kunstmin.
Nog een leuk concert voor de kleintjes is het Pepernotenpopconcert in Theater het Kruispunt.
In Pathé kunnen kids tijdens het Sinterklaasweekend naar diverse toffe sinterklaasfilms zoals o.a. de interactieve Sinterklaasshow Sint en de Magische Mijter.  
Gezellige sinterklaasshow in het Luxor Theater: de Pimp de Sint Show met Ernst, Bobbie en de rest.
En alléén te zien in Cascade is de Sinterklaasshow Regenboogje & Rijmpiet, voor veel kinderen uit Hendrik-Ido-Ambacht een bekend duo! Sinterklaasactiviteiten in de regio Rotterdam

Ook zijn er gave sinterklaasactiviteiten te beleven! De enige echte Pakjesboot ligt in Rotterdam bij het Mariniersmuseum! Kom je een rondleiding volgen en dit stoere museum bezoeken? Je kunt het Sinterklaashuis in Maassluis bezoeken. Ook heeft Sinterklaas zijn eigen verblijf in Brielle. Monkey Town organiseert in diverse vestigingen in de regio op 26 november een Nationale Pietendag.

Sinterklaas gaat zelf ook op pad. Zo stapt hij aan boord van de Pannenkoekenboot tijdens de speciale Sinterklaasvaarten en ook bij FutureLand kun je met de goedheiligman een boottocht maken en een leuke workshop doen! Kom ook luisteren naar zijn verhalen aan boord van het ss Rotterdam!    

Sinterklaasspelletjes, sintknutsels en sinterklaasschmink

En dan hebben we ook nog een paar gezellige sintspelletjes! Zoals het Pepernotenspel, het Sint Dobbelspel en Pepernoten Vier Op Een Rij! Uitgespeeld? Ga dan samen sintattributen knutselen! Hier vind je leuke knutselinspiratie voor een mooie mijter of pietenmuts, een leuke tip voor Sinterklaasschmink én kun je een mooie raamtekening voor de Sint maken! Sinterklaas recepten 

Zin om de keuken in te duiken om lekkere sintrecepten te maken? Zoals suikervrije pepernoten, een heerlijke sinterklaaspannenkoek, gevulde speculaas of speculaasbrokken. Een gezond tussendoortje zijn deze leuke appelmijtertjes!

Vragen je kids steeds hoeveel nachtjes ze nog moeten slapen voordat het Sinterklaasavond is? Print dan deze leuke aftelkalender voor ze uit! Vóór je het weet, is het Heerlijk Avondje er! En natuurlijk volgen jullie ook vanaf maandag 7 november weer het Sinterklaasjournaal met Dieuwertje Blok.

Fijne Sinterklaastijd!