Hij komt, hij komt... maar waar precies? Bekijk de intochten voor 2019 in en om Rotterdam

28 oktober 2019
Kloppen de harten van jouw kids ook al vol verwachting voor de komst van Sinterklaas? Nog heel even en hij is weer in het land! Wil je weten waar en wanneer je Sinterklaas en zijn Pieten dit jaar in de regio Rotterdam kunt begroeten?
We hebben een aantal intochten op een rij gezet zodat je de Sint en zijn Pieten op tijd en op de juiste plek kunt verwelkomen!
 
Intochten zaterdag 16 november
 
Rotterdam
In Rotterdam kun je de stoomboot vol cadeautjes zien aankomen aan de kade van het Willemsplein. Om 12:30 uur begint het programma. Haal jij je pietendiploma op het Grote Kerkplein?

Ook in Hillegersberg komt de sint aan per boot. Rond 14:00 komt de Sint met zijn Pieten aanvaren over de Bergse Voorplas. Na het onthaal volgt een rondtocht door de buurt.

In Schiebroek begint het kinderfeest om 12:00 uur met dansen en springen met DJ Okkie op het Rododendronplein. Rond 13:00 uur komen Sinterklaas en zijn Pieten hier het feest meevieren. Tot 16:30 uur is er dan nog een heleboel plezier met allerlei spelletjes met de Pieten, veel lekkers en muziek. In diverse winkels kun je luisteren naar voorleesverhalen en in etalages kun je je schoentje zoeken als je hebt meegedaan aan de sinterklaasactie! 

Van 10:30 uur tot 15:00 uur zijn Sinterklaas en de Pieten te vinden in Overschie. Sint komt over de Schie aangevaren, waarna het grote feest losbarst. Het belooft een spetterend programma te worden!  

Berkel en Rodenrijs
In Berkel en Rodenrijs starten Sint en de Pieten hun rondrit rond 13:00 uur. Op het podium bij 't Vierkantje kunnen jullie alvast meezingen en -dansen met Party Piet. Rond 14:00 uur komt de sint daar dan ook langs!
 
Schiedam
Kom Sinterklaas toezingen als hij om 12:00 uur aankomt in Schiedam! Hij bezoekt in totaal maar liefst 5 locaties in de stad en eindigt bij het Stedelijk Museum Schiedam waar hij verblijft in het Sinterklaaspaleis!
 
Vlaardingen
Sint heeft een drukke dag want ook in Vlaardingen komt de sint rond 9:00 uur aan. En hij neemt meer pieten dan ooit mee! Ook is er het Super Sint Festijn waar dit jaar de bekende boyband FOURCE optreedt! En zijn er meer leuke activiteiten voor de kids!   

Maassluis
Rond 10:00 uur meert de stoomboot af aan de Stadhuiskade in Maassluis. Na aankomst stappen sint en de pieten aan wal om alle kinderen te begroeten. 's Middags is er een leuke Sinterklaas kindermiddag in Theater Koningshof! 


Intochten zaterdag 23 november

Ridderkerk
De stoomboot legt vandaag in Ridderkerk rond 10:30 uur aan bij de werfkade in Bolnes, waar je hem samen met de burgemeester kunt verwelkomen. Vervolgens gaat de stoet naar het winkelcentrum aan het Dillenburgplein. Kom je ook daarna naar de One Two Trio Sinterklaasshow op het Koningsplein? 

Bleiswijk
Kom jij om 12:00 uur de boot van Sinterklaas en zijn Pieten binnenhalen bij restaurant Meerenbos in Bleiswijk? Daarna vertrekt de stoet naar het Kraneburgplein waar een groot feest losbarst.   


Intochten zondag 24 november

FutureLand 
Sinterklaas en zijn pieten brengen ook een bezoek aan FutureLand! Rond 13:45 uur komen ze aan bij de FutureLand steiger en kan jij aan boord stappen voor een rondvaart samen met sint en al zijn pieten! Hoe leuk is dat?! Daarna brengt hij ook een bezoek aan FutureLand zelf voor de kinderen die niet meegaan met de rondvaart. Er is dan ook een leuek workshop!  


Weet jij nog een leuke intocht die hier niet mag ontbreken? Laat het ons weten via rotterdam@kidsproof.nl.