Eetbare tulpenTerug naar het overzicht

Een lekkere snack voor tussendoor; echte Hollandse tulpjes!
Wat heb je nodig?
Een winterpeen, een komkommer en satéprikkertjes.

Hoe ga je te werk?
Maak de winterpeen schoon en snij er plakjes van een halve centimeter dik van. Snij 2 puntjes uit de bovenkant van de plakjes, zodat je een tulpje krijgt.

Was de komkommer en snij hier plakjes van die ook ongeveer een halve centimeter dik zijn. Snij de plakjes doormidden. Snij een punt uit ieder half plakje.

Prik het halve plakje komkommer op een satéprikkertje met de ronding naar beneden. Prik er daarna het plakje winterpeen op en je tulpje is klaar.

Je kunt nog een paar plakjes winterpeen afsnijden en hier de tulpjes inprikken. Eet smakelijk!
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Vakantie in de Kunsthal

Vakantie in de Kunsthal

Ga met de leuke Kijk&Doe-tocht door de tentoonstelling Sylvie Fleury. Yes to All. Maak met illustrator Mark Jansen een fantasiedier en ga aan de slag in het KunsthalLAB. En komen jullie ook samen een beeldverhaal maken bij See you later, Illustrator?

Zoveel leuks te doen!