Snel-klaar kerstkoekjesTerug naar het overzicht

Even geen tijd om lang in de keuken te staan? Geen punt! Deze koekjes zijn zo klaar!
Je hebt gewoon niet altijd de tijd om lang in de keuken te staan toch? Geen punt! Met deze tip heb je in een handomdraai heerlijke kerstkoekjes.

Wat heb je nodig?
Kant en klare koekjes, chocola en eetbare kerstversiersels.

Hoe maak je koekjes?
Eerst smelt je de chocola. Dat doe je als volgt.

Neem een pan met heet water en leg daar een tweede pan in. Let erop dat de bodem van de tweede pan niet de bodem van de pan met water raakt, anders verbrandt de chocola. Zet het vuur onder de pan zo hoog dat het water heet is, maar niet kookt. Breek de chocolade in kleine stukjes en doe deze in de bovenste pan. Roer regelmatig tot de chocola helemaal gesmolten is. 

Als de chocola helemaal gesmolten is, dip je de koekjes erin. Versieren en klaar!

TIP: Pure chocolade is het meest hittebestendig. Melk en witte chocolade smelten makkelijk en branden gemakkelijk aan als je niet goed oplet. Goed roeren dus!
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Vakantie in de Kunsthal

Vakantie in de Kunsthal

Ga met de leuke Kijk&Doe-tocht door de tentoonstelling Sylvie Fleury. Yes to All. Maak met illustrator Mark Jansen een fantasiedier en ga aan de slag in het KunsthalLAB. En komen jullie ook samen een beeldverhaal maken bij See you later, Illustrator?

Zoveel leuks te doen!