Mmmhh....zoete soepstengelsTerug naar het overzicht

Vind je deze traktatie niet leuk? Deze zoete 'soep'stengels zijn erg lekker en zó makkelijk te maken!
Wat heb je nodig?
Soepstengels, witte en pure chocolade en verschillende soorten spikkels.

Hoe maak je de stengels?
Doe de spikkels in bakjes. Smelt de chocola au bain-marie (zie de uitleg hieronder). Dip de stengel in de chocola en daarna in de spikkels! Smullen maar!

Hoe smelt je chocola au bain-marie? Neem een niet te lage pan, vul die met water en verwarm deze op het vuur (het water mag niet gaan koken). Zet hier een passende hittebestendige kom of een tweede pan in. Breek de chocolade in kleine stukjes en doe deze in de kom/pan, zodat de chocola warm wordt. Blijf goed roeren en let erop dat de bodem van de kom/ pan het water niet raakt, anders wordt de chocola te heet en brandt deze aan. Vooral melk- en witte chocolade smelten makkelijk en branden net zo gemakkelijk aan als je niet goed oplet. Roer deze daarom extra goed.

Let er ook op dat er geen water bij de chocola komt, dan stolt deze namelijk!

P.s. Wist je dat je op Kidsproof.nl ook leuke ideeën op kunt doen voor kinderfeestjes bij jou in de buurt!
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Vakantie in de Kunsthal

Vakantie in de Kunsthal

Ga met de leuke Kijk&Doe-tocht door de tentoonstelling Sylvie Fleury. Yes to All. Maak met illustrator Mark Jansen een fantasiedier en ga aan de slag in het KunsthalLAB. En komen jullie ook samen een beeldverhaal maken bij See you later, Illustrator?

Zoveel leuks te doen!