Kinderboekenmuseum 25 jaar!Terug naar het overzicht

vrijdag 13 december 2019

Kinderboekenmuseum

Prins Willem-Alexanderhof 5
2595 BE Den Haag
Openingstijden Dinsdag t/m zondag: 10.30 - 17.00 uur

Tijdens schoolvakanties is het museum ook op maandag geopend. Het museum is gesloten op nieuwjaarsdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag en eerste kerstdag.
Prijs Toegangsprijzen:
t/m 1 jaar gratis
2 t/m 6 jaar € 6,50
7 t/m 18 jaar € 7,50
Volwassenen € 9,-
met Museumkaart gratis
Kom naar de nieuwe interactieve expositie: De eigenwijze kinderen van Annie M.G. Schmidt!
Het Kinderboekenmuseum in Den Haag viert dit jaar zijn 25e verjaardag met een bijzondere traktatie: een nieuwe expositie over Annie M.G. Schmidt! Te zien vanaf 8 december 2019.

Een mooi avontuur voor kinderen en een feest van herkenning voor ouders, verzorgers, opa’s en oma’s. Want wie is niet opgegroeid met de eigenwijze kinderen van Annie M.G. Schmidt? Ze vormen daarom een perfecte inspiratiebron voor de nieuwe, vaste en interactieve tentoonstelling in het Kinderboekenmuseum in Den Haag.

Je stapt er bijvoorbeeld in de lift van Abeltje voor een spannende reis, maakt een poezenvlog met Minoes, kliedert met Floddertjes woordmixer en lettervermicelli, of bouwt als een ware gedichtenmetselaar de mooiste versjes bij Ibbeltjes Gedichtenbouwplaats.Natuurlijk is er ook aandacht voor de iconische liedjes die Schmidt schreef. Klassiekers als ‘Mijn opa’, ‘Op een mooie Pinksterdag’ en ‘Ja zuster, nee zuster’ zijn in de bus van Otjes vader Tos te beluisteren op de speciale Radio Annie FM. Een korte film over haar leven maakt duidelijk dat Schmidt niet bang was om van de gebaande paden af te wijken.

Voor meer info klik je op de roze button.

Tip: Schrijf je nu in voor onze gratis Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van leuke activiteiten bij jou in de buurt!

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs