Op zoek naar ToetanchamonTerug naar het overzicht

woensdag 20 oktober 2021
Kinderen van 7 tot 12 jaar zoeken de farao in het Rijksmuseum van Oudheden met codes, spellen en raadsels
Kom ook en ga op avontuur in de familietentoonstelling Op zoek naar Toetanchamon. Archeologen in Egypte hebben jouw hulp nodig om met codes, spellen en raadsels het graf van de beroemdste farao aller tijden te vinden.

Ook neem je een kijkje in het Egyptische Dodenrijk en onderzoek je de koningsmummie met proefjes en experimenten in een laboratorium.

Deze tentoonstelling was vorig jaar razend populair en regelmatig uitverkocht en is nu nog te zien t/m 24 oktober.

Op zoek naar Toetanchamon is speciaal voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Voor kleinere broertjes en zusjes is er een speurkaart.

Wat ga je doen?
Zo’n 100 jaar geleden speurt archeoloog Howard Carter naar het verborgen graf van farao Toetanchamon, in de woestijn van Egypte. Hij is al jaren bezig, maar zonder het gewenste resultaat. Hij heeft de hoop al bijna opgegeven, maar dan… kom jij te hulp!

Samen ontdekken jullie Toetanchamons ondergrondse tombe en de rijkdommen waarmee hij werd begraven. Je neemt een kijkje in het Egyptische Dodenrijk en komt van alles te weten over de farao, zijn graf, mummies en de Egyptische goden.

Met röntgenfoto’s en DNA-onderzoek bestudeer je hoe de farao gestorven is, zoek je uit wie zijn moeder was en probeer je uit te vinden hoe hij er ooit uitzag met een gezichtenspel.

Let op: vooraf kaartjes reserveren is verplicht! Klik door via de roze website button.

De tentoonstelling is 'corona-proof': je reserveert vooraf een tijdsblok, er is veel ruimte voor kinderen en volwassenen, en de interactieve spellen worden gespeeld met sensoren en voetpedalen.

Rijksmuseum van Oudheden

Rapenburg 28
2311 EW Leiden
Openingstijden Het museum is elke dag open van 10.00 tot 17.00 uur. Prijs klik door naar website Naar de website ReserverenDirect mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Uitgelicht

Griezelconcert

Griezelconcert

Durven jullie 30 okt naar de Doelen voor het Griezelconcert Halloween (6+) van het Rotterdams Philharmonisch Orkest? Met superspannende muziek en een lekker eng griezelverhaal. Kom verkleed als je wilt en check de winactie met gave Halloweenprijzen!

Durven jullie?