icon-closeConcertgebouw week 22
icon-closeConcertgebouw week 22

Online boeken lenenTerug naar het overzicht

vrijdag 29 mei
De bibliotheken zijn deels open, maar je kunt online nog steeds veel leuke dingen doen, leren en lenen!
Corona-update: de bibliotheekvestigingen in Ommoord, Feijenoord en Delfshaven en de Centrale Bibliotheek (deze laatste met aangepaste openingstijden) zijn weer open vanaf 11 mei! Uiteraard met inachtneming van de huidige coronamaatregelen.

Bibliotheek Rotterdam biedt de service van online e-books en luisterboeken lenen!

Je kunt dus 24/7 de nieuwste boeken lezen zonder rekening te houden met openingstijden! Je moet wel een Plus- of Basisabonnement van Bibliotheek Rotterdam hebben (kinderen tot 18 jaar zijn gratis lid), en een smartphone, e-reader, pc of laptop. Je kunt tot 10 e-boeken tegelijk lenen voor maximaal 3 weken. 

Helemaal nieuw is de ThuisBieb-app. Hierin vind je maar liefst 100 e-books, voor diverse leeftijden! Voor iedereen toegankelijk, of je nou lid bent of (nog) geen lid bent van de bibliotheek! Je kunt de app downloaden in de Apple App Store en in Google Play voor de Android-versie.

Ook is er de app LuisterBieb, daarmee kun je de mooiste luisterboeken luisteren op je tablet of telefoon! De app is voo zowel leden als niet-leden beschikbaar. Als lid van de bieb heb je wel toegang tot meer luisterboeken. Download meteen de app in Google Play of de app Store.

Voor de allerkleinsten is er de Voorleeshoek: log met je bibliotheekaccount in en bekijk de leuke voorleesfilmpjes! Leuk en leerzaam voor je kleintje. Bij Bereslim je digitale prentenboeken bekijken waarin verhalen interactief tot leven komen en leerzame spelletjes doen, superleuk voor kinderen van 3-7 jaar!

Voor wat oudere kids (6-12 jr) zijn er ook veel online tools beschikbaar, speciaal voor het van huis uit leren. Met 'Junior Einstein' kunnen ze hun schoolwerk nog een keer doornemen en schoolvakken oefenen. Met het programma Yoleo oefenen ze online met lezen. Diploma Veilig Internet leert kids meer over veilig internetten.   

Voor alle info en het lenen van e-books ga je naar de website van de de biblotheek, klik hiervoor op de roze websitebutton.

Tip: bekijk dit lijstje met de leukste boeken voor kids van 2-12 jaar

Bibliotheek Rotterdam

Hoogstraat 110
3011 PV Rotterdam
Prijs Lidmaatschap voor kinderen tot 18 jaar is gratis Naar de website telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Kidsproof vakantie in Nederland

Kidsproof vakantie in Nederland

Heb je voor de zomervakantie al op Kidsproofvakantie.nl, het 'zusje' van Kidsproof.nl, gekeken? Hier vind je inspiratie voor overnachtingen, weekendjes weg en vakanties in Nederland. Natuurlijk 100% Kidsproof!

Op vakantie!