icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2
icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2

12 te gekke familiefestivals in Rotterdam

12 mei 2019
De zomer komt er weer aan en dat betekent niet alleen er weer lekker op uit, maar ook: FESTIVALTIJD!
De komende tijd zijn er in Rotterdam en omgeving weer een aantal té leuke festivals voor jong en oud. Wij hebben er hier een aantal voor je op een rijtje gezet, die ook superleuk zijn voor kinderen.  

Ronde van Katendrecht: za 25 t/m zo 26 mei
Gezellig wielerfestival dat zich rond het Deliplein in Katendrecht afspeelt. Een mooie combinatie van cultuur en sport met een mix van activiteiten, muziek en wedstrijden op alle niveaus. 

Werelds Delfshaven: vr 7 t/m zo 9 juni
Een gratis programma dat bol staat van de muziek, dans, poëzie, vertellingen, schilderkunst en de heerlijkste gerechten uit alle windstreken. 


Pluimage Festival: ma 10 juni
Op dit gave festival op het terrein van De Vreemde Vogel in Vlaardingen geniet klein en groot van fijne muziek, gekke acts en heerlijk hapjes & drankjes. Wij zijn fan!

Rotterdam Bluegrass Festival: vr 21 t/m zo 23 juni
Wat ooit begon als buurtfeest op het Pijnackerplein is in 10 jaar tijd uitgegroeid tot een internationaal muziekevent met goede bands en leuke activiteiten en workshops voor jong en oud.

Rotterdam viert de zomer: 15 juni, 20 juli, 17 augustus en 14 september
Gezellig gratis muziekfestival in het mooie Park 1943. Plof met een picknickmand bij de hand neer in het gras en geniet van allerlei optredens. Kid Dynamite Jazz Festival: zo 30 juni
Op dit toffe familefestival bekijk je niet alleen optredens van bekende en nieuwe jazzartiesten, de kids krijgen hun eigen, aparte kinderprogramma met workshops, voorstellingen, acts en optredens! 

Rotterdamse Kost: vr 5 t/m zo 7 juli
Proef de vele gerechten die de Rotterdamse restaurants je voorzetten en geniet van swingende optredens op het grote podium.


Rotterdam Unlimited: di 23 t/m za 27 juli.
Dompel je 5 dagen onder in muziek, dans, poetry, workshops en natuurlijk de battle of the drums en de Zomercarnaval straatparade.Foto: Evert Buitendijk
CuliNESSE: do 29 t/m za 31 augustus.
Gerechten van toprestaurants en optredens van topartiesten beleef je bij dit culturele en culinaire festival op het strandje aan de Zevenhuizerplas in Nesselande. 

Straattheater Festival (voorheen Welkom Thuis Festival): za 24 augustus.
Houd het vakantiegevoel nog even vast tijdens dit oergezellige festival met eten en drinken, muziek, straattheater en strandspelletjes!   


Foto: Anne Reitsma
Wereldhavendagen: vr 6 t/ zo 8 september.
Bekijk en beleef een heel weekend de wereld van schepen, handel en innovatie. Met leuke activiteiten, spectaculaire demonstraties en nog veel meer! 

Djemaa El Fna: vr 20 t/m zo 22 september.
Bij dit gezellige food festival hangt de sfeer van het grote marktplein in Marrakesh. Naast lekker eten geniet je hier ook van theater en muziek.
 
Zet de data meteen in je agenda. Ben jij al festival-proof? 

Veel plezier!