Zomervakantie in en om Rotterdam! Dit zijn leuke uitjes

24 juli 2019
Vakantie! 6 weken lang lekker uitrusten én er met de hele familie op uit trekken! Hieronder vind je volop tips waarmee je die vakantieweken zó helemaal kunt vullen! Wat gaan jullie allemaal doen?
Waterpret

Surfin’, surfin’! 
Kids v.a. 7 jaar kunnen in de vakantie bij Eurofuncenter leren windsurfen! In 4 lessen leer je de fijne kneepjes of verbeter je je surfskills. Er zijn 2 niveaus. Maak jij deze zomer je eerste surfmeters op de Zevenhuizerplas in Rotterdam? Ook leuk met vriendjes & vriendinnetjes! Schrijf je in! 

Spetteren en spelen 
Springen, rennen, spelen, zwemmen, duiken… bij Aquapark Splash beleef je een dag vol plezier! Dit grote waterattractiepark met zijn vele speelattracties in het water en op het strand is superleuk voor kids van alle leeftijden. Op het fijne terras is een hapje en drankje te krijgen. Cool uitje!

Zwemmen, glijden en spelen
De hele zomervakantie is het buitenbad van het Polderbad elke dag open. In dit superleuke bad hebben zowel kleine als grote kids het naar de zin! Er zijn uitdagende speeltoestellen, gave glijbanen, een stroomversnelling én een fijne ligweide. Een dag vol waterpret! De natuur in

Het kan weer!  
Vanaf 13 juli kun je weer volop dwalen en speuren in het gigantische maisdoolhof van boerderij Het Lansingerland! In het doolhof van wel 6 voetbalvelden beleef je een hele middag plezier met speuren! Er is ook een superleuk peuterdoolhof voor de kleintjes. Dolen maar!  

Vies worden mag!  
Zin in een avontuur in de natuur? Kom in de vakantie spelen in het 4,5 hectare grote, ruige natuurterrein van Speelnatuur op Tiengemeten! Hier kun je volop ravotten, vlotten & hutten bouwen en héél vies worden! Vaar je ook met de pont over voor een ruig dagje uit?    

Hee ho, hee ho!  
Heb je het al gehoord? Er schijnen kabouters te wonen in de Johanna Polder in Rhoon! Haal een knapzak en kabouterboek op bij Tasman. en volg het kabouterpad. Ontdek jij alle kaboutersporen? Leuk voor kids van 3 t/m 8 jr. Wel even van tevoren reserveren.    Actieve uitjes

Natuurninja’s gezocht 
Slingerend door de bomen bij Fun Forest Rotterdam kom je het ene na het andere avontuur tegen! Neem een beetje durf mee langs de ziplines en touwbruggen, klim langs ladders en over wiebelbalken en eindig met een stoere vrije sprong naar beneden. Ga je mee de boom in?

Vakantiebowlen
Niet zo’n fijn weer of juist héél warm? Dan is vakantiebowlen bij Dok 99 in Rotterdam een ideaal uitje. Probeer ook eens een van de leuke games via het scoresysteem. Uitgebowld? Dan is er een ijsje voor de kids. Voor € 5,- per kind heb je zo een gezellige middag! Wel even reserveren. 

Dagje Neeltje Jans
Iets verder weg maar superleuk is een bezoek aan Deltapark Neeltje Jans. Ga kijken bij de nieuwe Zeeleeuwen Lagune, bezoek de kering van binnen, speel en spetter in het waterpark en bewonder het grote Bluereef Aquarium! Nu tijdelijk € 4,- korting op een ticket. 

Hoog avontuur  
Kom je deze zomervakantie ook klimmen bij indoor & outdoor klimpark Adventure City? Hier vind je 7000 m2 klimplezier voor de hele familie! Parcoursen tot 20 meter hoog, ziplinen, vrije val én de spectaculaire zip-line rollercoaster, de eerste in Nederland! Durf jij? Creatief aan de slag


Zomerworkshops
Doe in de zomervakantie mee met de gave creatieve workshops van SKVR! Ga aan de slag met dans, theater en muziek bij Zomerkids Podium. Ben je meer een kunstenaar? Kies dan voor Zomerkids Atelier en leef je uit met beeldende kunst, video en schrijven. Vergeet niet in te schrijven.    

Zomer in de bieb
In de vestigingen van de bibliotheken in de regio is van alles te doen in de zomervakantie! Maak kennis met techniek in de maakworkshops, ga bouwen met Minecraft, beleef de Erasmus Experience en ga op reis in de zomerexpo ‘Ik neem je mee’!    
  
Lego-fans opgelet!
Ben jij gek op LEGO? Bij De Bonte Bouwplaats in Delft kan er in de vakantie weer volop gebouwd worden met LEGO tijdens de Bouw- en Speeldagen. Ook zijn er toffe workshops waaronder Minecraft, Robotlab en  superleuke Ouder en Kind workshops! Meld je snel aan! 

Digital workshops
Bij Digital Playground kunnen kids vanaf 8 jaar op 27, 28 en 29 augustus aan de slag met coole workshops! Leer programmeren, maak zelf een game of app, bouw een gave robot en leer TikTok video’s maken! Heb je een Jeugd Vakantiepaspoort? Dan krijg je korting!   Meld je snel aan!  

Voor filmfans
Naar de film in de vakantie, altijd goed! Ga bijvoorbeeld bij Vue Vlaardingen naar het prachtige The Lion King. Met de modernste filmtechnieken komen de dieren in deze versie op een heel nieuwe manier tot leven. Ook leuk om te zien: Toy Story 4 en Duck Duck.    

Veel plezier deze zomervakantie!