30 en 31 januari staken de scholen! Wat doen jullie?

22 januari 2020
Ojee, op donderdag 30 en vrijdag 31 januari gaan veel leraren in het basisonderwijs staken! Maar de kids hoeven niet thuis te blijven! Er worden die dag veel leuke activiteiten en uitjes georganiseerd in de regio Rotterdam.
Weet je deze 2 dagen even niet wat je met de kids kunt gaan doen? Geen nood, we hebben een aantal superleuke activiteiten en acties verzameld, die je tijdens de stakingsdagen kunt gaan doen. Lees alle tips hieronder. Veel plezier deze 2 dagen! 


De stad in het klein
Miniworld opent op 30 en 31 januari haar deuren al om 10:00 uur. Kids t/m 12 jaar mogen gratis naar binnen (max. 2 kinderen per betalende volwassene) en kunnen de leuke én leerzame speurtocht ‘Leer je stad kennen’ doen, vol met leuke vraagjes en weetjes over de stad Rotterdam! Wist je bijvoorbeeld dat de eerste wolkenkrabber van Europa in Rotterdam staat?

Als een marinierKids en hun begeleiders kunnen tijdens de stakingsdagen met fikse korting naar het Mariniersmuseum! Bovendien zijn er dan ook supertoffe extra activiteiten. Kids kunnen hun energie kwijt op de hindernisbaan, knutselen én op een spannende missie als een echte marinier! Met een stoer cadeautje als herinnering na afloop! Ben jij erbij?


Feyenoordfans opgelet!Op vrijdag 31 januari kun je een hele bijzondere én leerzame Kidstour volgen door het stadion van Feyenoord, De Kuip! Je komt op plekken waar je normaal niet komt, zoals de spelerstunnel, en je mag aan de rand van het veld staan! Je hoort veel over de historie van de club en kijkt je ogen uit in het Feyenoord Museum. Snel reserveren want vol is vol!


AteliergeheimenHoe ruikt een atelier? Wat wordt er geschilderd en welke kleuren verf gebruikt? Kids kunnen op zoek naar de geheimen van een atelier in Museum Rotterdam én zelf aan de slag met een collage maken! Superleuk voor kids van 5 t/m 10 jaar. Extra leuk: tijdens de stakingsdagen krijgen de volwassen bezoekers 50% korting op de entree (kids t/m 17 jaar zijn al gratis). 


Op ontdekking in de havenBij FutureLand kun je ook tijdens de stakingsdagen héle coole dingen doen! Start met de gave strandspeurtocht en ontdek archeologische schatten in het zand! Stap vervolgens in de FutureLand Express voor een rondrit of vaar mee met de FutureLand Ferry. Doe ook mee met de kidsquiz, ga op ontdekkingstocht door FutureLand en ontdek de haven van de toekomst met een hele coole VR-bril!


Rondleiding door een hond!Bij het Belasting & Douane Museum krijg je een wel héle bijzondere rondleiding: Doerak, de pratende museumspeurhond leidt jullie rond door het museum! Een HONDleiding dus eigenlijk! Bekijk ook de leuke tentoonstelling Gek op geld en leer alles over mooi, echt, vals en oud geld! Vind jij alle leuke weetjes in de kluisjes van de bank? [Natuurstad wo input]


Op avontuur!Kleine energiebommetjes kunnen volop spelen bij binnenspeelparadijs Avontura! Er zijn tijdens de stakingsdagen extra activiteiten op de 3 locaties in de regio. Ga bij Avontura Rotterdam o.a. knutselen, naar een game event en minidisco. Doe in Barendrecht de speciale speurtocht en ga in Oud-Beijerland knutselen en glittertatoo’s maken! 


Naar buiten!Een middagje buiten in het groen en tussen de dieren, vinden de kids heerlijk! Hup, laarzen aan en er lekker op uit naar een kinderboerderij! Maak kennis met koeien, ga de geitjes voeren en de konijntjes aaien, hoe leuk is dat?! Of ga samen de natuur ontdekken en maak een mooie wandeling over een van de 14 tuinen van Natuurstad! Ga je mee?

Toffe technische workshopsBij Science Centre leer je nog eens wat! Breng een bezoekje aan het Science Centre Delft en maak een tof LED-figuur. Leer meer over hoe een lampje werkt en ga naar huis met je eigen lichtgevend kunstwerkje of geef deze cadeau aan je juf of meester.

JuffenballetVoor slechts 1 euro kun je vrijdag 31 januari naar het superleuke Juffenballet (6+) in Theater Zuidplein! In dit avonturenverhaal verandert het klaslokaal zomaar in een wild bos. Waarin juffen overdag het goede voorbeeld geven, maar na het luiden van de schoolbel hun haren losgooien. Een voorstelling met veel dans, vette decorwisselingen en humor. Leuk voor de hele familie!

Naar SuperstraatKids t/m 18 jaar kunnen 30 en 31 januari gratis naar de toffe kinder-doe-expo Superstraat in het Wereldmuseum (ouders betalen slechts € 1,- entree)! Kijk binnen bij de bewoners van deze Rotterdamse straat: snuffel in Aga’s winkel, experimenteer met letters bij kunstenaar Kevin en dans mee bij Rodney! En als je er toch bent, bezoek dan ook de andere mooie tentoonstellingen. 

We vullen deze blog nog verder aan met leuke activiteiten op de stakingsdagen. Houd de blog in de gaten!