37 x Zuid-Holland uitjes voor het hele gezin!

1 juli 2021
Met de vakantie voor de deur hoef je de provincie niet uit. We hebben de leukste activiteiten voor je uitgezocht: in de stad, langs de kust én op het platteland. Alpaca’s aaien, met een GPS door het maisdoolhof, waterspeeltuinen... Met deze 37(!) zomeruitjes hoef je je geen dag te vervelen. Een special om te bewaren, bomvol ideeën voor een onvergetelijke zomer.
37 zomerse tips in Zuid-Holland om er met het gezin op uit te gaan

Indoor experience


Reis door de mens | 8+
Corpus is vernieuwd en is nu nóg spectaculairder! Maak in het 5D-harttheater een duizelingwekkende ‘reis’ als rood bloedlichaampje, adem mee in de longen, spring op de tong... na je reis zijn er allemaal proefjes & games. Tof!



Youseum - Tik Tok experience
In de Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam vind je het Youseum. Dé social media experience waarin het draait om jou én TikTok. Je kunt hier gave foto's & filmpjes van jezelf maken; bijvoorbeeld in een roze ballen zwembad!



Miniwereld
Kids kijken hun ogen uit in Miniworld, de grootse overdekte miniatuurwereld van de Benelux! Ontdek Nederland in het klein, de stad Rotterdam, de havens en nog veel meer! Met fijne korting via het Vakantiepaspoort van Rotterdam en de Vakantiepas van Den Haag!



Bassie en Adriaan zijn terug
Ken je deze nog? ‘Zie je Bassie staan, dan komt Adriaan eraan!’ Zo leuk: het legendarische duo met zijn komische avonturen heeft nu een eigen tentoonstelling in Museum Vlaardingen! Mét speurtocht & stadstour langs opnamelocaties! Superleuk voor jong & oud! 



Autootje, treintje, bootje

Cruisen in een kek autootje!
Stap in een Renault Twizy van Renzy en ontdek Zuid-Holland! Per gezin krijg je 2 toffe autootjes én walkie talkies mee. Jij stuurt en de kids achterin doen de foto puzzeltocht!



Met de stoomtrein
Tsjoeke tsjoeke tuut tuut! Ga je mee langs het Valkenburgse meer met de Stoomtrein Katwijk-Leiden? Daarna nog even het museum in en genieten van het strandje. Topuitje!



Smullen op de Pannenkoekenboot
Smul onbeperkt van zelf versierde pannenkoeken, al varend langs de skyline van Rotterdam in de Pannenkoekenboot! Uitgegeten? Het ruim is één grote ballenbak! Scheep je in!



Doe eens een dagje...


Groeten uit Gouda
Bezoek met de kids Gouda deze zomer! Doe de Gouda Cheese Experience, bezoek de Siroopwafelfabriek en ga op avontuur in het Dino Experience Park. De hele zomer is er tijdens het gratis Super Coole Kidsfeest van álles te doen op heel veel leuke locaties! 



Scheveningen!
Scheveningen... de bekendste badplaats van Nederland waar heel veel nieuws is te ontdekken! Natuurlijk het strand, de zee, maar er zijn ook heel veel leuke activiteiten én fijne horeca adresjes. Wij delen in onze blog de leukste tips!



Op vakantie in Madurodam
Ga op vakantie in eigen land in Madurodam! Vlieg mee met de nieuwe attractie Flying Dutchman, versla de Waterwolf, blus in de Rotterdamse haven en ga lekker ravotten in de speeltuin. Er is héél veel te doen voor het hele gezin! Ontdek het met de leuke kind-ouder speurtocht.



Ontdek Dordrecht met kids
Wij ontdekten het al eerder; hoe leuk Dordrecht en omgeving is! Door The Times werd de stad al uitgeroepen tot verborgen juweeltje. En terecht! Lees onze blog met de leukste adresjes voor kids én ouders.



De beste avonturen beleef je buiten!


Ruig dagje Tiengemeten!

Spelen, ravotten, vlotten bouwen, dwalen in het doolhof en nog veel meer kan in Speelnatuur Tiengemeten! Kleintjes vinden in Ukkie-eiland een waar speelparadijs. Er zijn douches en horeca, je komt er met de pont. Echt een te gek speeleiland!



Volop avontuur bij Adventure City
Eén groot klimavontuur beleef je bij Adventure City, in de ruim 7000 m2 aan indoor én outdoor klimparcoursen, met ziplines, een vrije val en meer! Voor kleintjes zijn er reuzenetten, durfals doen de Rollercoaster Zipline! Welk adventure kies jij?



Eilandhoppen bij Zeeland Buitenland 
Bij natuurspeelpark en buitensportcentrum Zeeland Buitenland aan het Grevelingenmeer ga je via hangbruggen en hindernissen van eiland naar eiland. Ook klimmen, vlotten bouwen, kanoën en boogschieten kan hier allemaal. Kom je ook lekker buiten spelen?



Hele dag fun bij Plaswijckpark!
Spelen, springen, klimmen, ravotten, kliederen, spetteren en dieren spotten… Kids komen gewoon tijd tekort in familiepark Plaswijckpark in Rotterdam! Superleuk uitje voor de hele familie deze zomer, er is zóveel te beleven!



Life is better at the beach!


Waves 'N Ripples surfdagen

Deze zomer is er iedere donderdag een gave surfdag op het relaxte strand van 's Gravenzande. Bomvol toffe activiteiten! Ondertussen genieten de ouders op het heerlijke terras van Elements Beach... Everybody happy! Ontdek deze fijne, relaxte plek!



Vrijstaat Nederzandt
Vlak voor je het prachtige strand bij de Langevelderslag op gaat, vind je Vrijstaat Nederzandt. Hier kun je heerlijk binnen of buiten eten, spelen in de toffe speeltuin, het kabouterpad doen en gewoon lekker genieten. Superplek!



Struinen & spelen in het Westduinpark
Wandel langs het strand in het Westduinpark in Den Haag! Met heerlijke struinpaadjes, leuke speeltuinen en je kunt zomaar Schotse Hooglanders spotten.



Zoet of Zout
Naast zeehondenopvang A Seal ligt het gezellige restaurant Zoet of Zout. Je kunt er heerlijk lunchen, terwijl jullie van het prachtige uitzicht vanaf het terras genieten. Met kinderkaart en leuke speelhoek! Echt een toffe hotspot! 



Duurzaam & handig
Weg met de plastic soep! Met de duurzame artikelen van Zoutbloed ga jij verantwoord naar 't strand. En ze zijn ook echt héél erg leuk, superhandig én origineel. Wij zijn fan van Zoutbloed!



Dieren & pret!


Tussen de maïs bij Hoeve Bouwlust!
Ga bij Hoeve Bouwlust dit jaar op ontdekkingstocht met GPS door de maïs op het Maïsbladpad! Maar er is nog zóveel meer leuks te doen: escaperoom, boerengolf, de boer een handje helpen… overnachten kan ook! Voor alle leeftijden leuk! 



De Vreemde Vogel
De Vreemde Vogel in Vlaardingen heeft alles voor een tof familieuitje! Speeltuin, escaperoom, tuincafé, kinderboerderij, zweefmolen, buitenhotel… Nieuw zijn de zomerse Sunday Picknicks met kindervermaak en live-muziek. Topplek! 



Wandelen met een Alpaca
Een bijzondere wandeling maak je in Brielle… met een alpaca van Alpaca-World! Tijdens de route langs mooie plekjes hoor je alles over deze bijzondere en nieuwsgierige dieren.



A Seal
Ga op ziekenbezoek bij de zeehondjes en leer alles over deze dieren en hun leefgebied bij zeehonden opvang A Seal! Tip: pak de Waterbus naar Stellendam!



Boerderij 't Geertje
Bij 't Geertje is zóveel leuks te doen. Geitjes voeren, pony rijden, biggetjes kijken, bootje varen, spelen in de speeltuin en smullen in het restaurant. Altijd leuk!



Nederland Waterland

Schatzoeken bij FutureLand
Archeologen-in-de-dop opgelet! Je kunt in juli met fossielenspeurder Walter Langendoen mee op fossielenexpeditie op het Maasvlaktestrand bij FutureLand! Hyenakeutels, mammoetbotten… benieuwd welke schatten jullie gaan vinden! Ga je mee op expeditie?



Waterproof Keringhuis
Bezoek de indrukwekkende Maeslantkering en het Keringhuis, waar je alles leert over waterbeheersing! Ervaar ook hoe een overtrekkende storm voelt. Kids bouwen dijken en loodsen schepen in de toffe waterspeelplaats! Hoe waterproof ben jij?



Plonzen en polderen bij Boerhaave
Een polder droogmalen, bootjes lossen in de haven en een weerstation bedienen. Het kan allemaal in de wetenschappelijke waterspeeltuin in de binnentuin van Rijksmuseum Boerhaave in Leiden. Mét een terras ernaast: fijn!



Storm Aquapark Vlietland
In recreatiegebied Vlietland kun je je hélemaal uitleven op de enorme speelstructuur van Storm Aquapretpark! Met watertrampoline, glijbanen en nog véél meer. Nu met de pre summerdeal: 2e uur voor maar €5,- (op=op)!



Dagje plezier bij Binnenmaas
Buitenzwembad met glijbanen, gezellige speeltuin met attracties, midgetgolf, kinderboerderij, bootje varen, uitkijktorens... Er is zóveel te beleven tijdens een dagje op Recreatieoord Binnenmaas, je komt gewoon tijd tekort!



Waterspeeltuin BuytenDelft
Aan de rand van Delft vind je bij Stadsboerderij BuytenDelft een geweldige waterspeeltuin. Zandstrandjes, ligweiden, speeltoestellen, kabelbaan en nog veel meer. Plof maar neer, je zit hier heerlijk!



Let the games begin!

Onderwatergame
Beleef een spannende battle in een onderzeeër bij Lasergame Rotterdam! In de machinekamer word je klaargestoomd. En dan… het geluid van sonar en water. Schoten door de patrijspoorten. Snel, zoek dekking! Gaaf vanaf 6 jaar.



Potje golfen bij Parkhaven
Midden in bruisend Rotterdam, naast hét park en de Euromast, ligt de gezellige Midgetgolfbaan Parkhaven mét terras. Elke baan heeft weer leuke uitdagingen. Ook de kleintjes doen lekker mee met speelgoedsticks! Superleuk familie-uitje! 



Missie naar Mars | 12+
Ben jij geschikt voor de eerste Missie naar Mars? In deze escaperoom in Science Centre Delft wordt jouw team getest in een gesimuleerde missie op een Marsbasis. Geschikt voor kids vanaf 12 jaar die houden van een uitdaging! 



Ontdek het met Virtual Reality

In het centrum van Leiden vind je het Virtuorium. Daar beleef je met je gezin súpertoffe avonturen en ga je met elkaar naar een compleet andere wereld... er is voor iedereen wat wils. Ook handig: huur VR-sets voor thuis!





Bowlen, spelen, smullen in Zoetermeer & Warmond
Aan de rand van Zoetermeer vind je Dekker Zoetermeer. Je kunt hier bowlen, ontsnappen uit de escaperooms, heerlijk eten én spelen in de binnen en buitenspeeltuin. Alsof je op het strand zit! PS: er is ook een Dekker in Warmond!



Olympic Festival
Van 23 juli tot 8 augustus beleef je de Olympische Spelen van Tokyo heel dichtbij tijdens het Olympic Festival op het sportstrand van Den Haag! Doe mee met allerlei sporten en volg Team NL live op grote schermen. 



Heel veel plezier in Zuid-Holland!

Zomerse groeten,
Karin, Nathalie, Tamara & Jantine

Kidsproof Leiden, Den Haag & Rotterdam