Top 5 kinderboeken die je gelezen moet hebben

26 oktober 2015
Boeken lezen saai? Echt niet! Vijf hele leuke kinderboeken op een rijtje. 


Er zijn het afgelopen jaar weer heel veel leuke, spannende, grappige, gekke en ontroerende kinderboeken uitgebracht. Hieronder hebben we 5 hele leuke voor je op een rijtje gezet! Stuk voor stuk boeken die je niet niét leuk kunt vinden! 

Tot 6 jaar:
De krijtjes staken! - Drew Daywalt
Teun wil graag een tekening maken, dus pakt hij zijn kleurdoos. Maar in plaats van kleurkrijtjes zitten daar brieven in! De brieven komen van zijn kleurtjes, die besloten hebben te gaan staken. Wat nu? 

Soms laat ik je even achter - Daan Remmerts de Vries
Soms wil je even alleen zijn. Gewoon omdat dat even heerlijk is. Beer wordt daarom door een meisje achtergelaten in het bos. Eerst is hij bang, maar dan ontmoet hij de indianenberen. Hoe dat afloopt?

Vanaf 6 jaar:
Een afspraakje in het bos - Sylvia Vanden Heede
De vleermuis heeft met een vliegend hert afgesproken in het bos. Ze denkt dat er een edel dier met engelenvleugels voor haar deur zal staan. Maar dat pakt even heel anders uit!

Vanaf 9 jaar:
Hotel De Grote L - Sjoerd Kuyper
Als de vader van Kos (13) een hartaanval krijgt, zit er niets anders op: samen met zijn zussen zal Kos het hotel van zijn vader draaiende moeten houden!   

De goochelaar, de geit en ik - Dirk Weber 
Camiel wil graag worden wat zijn vader is: goochelaar. Maar dan wordt zijn vader gearresteerd. Camiel gaat van school af om geld te verdienen. Hij doet er alles aan om zijn vader te redden. Hoe ver zal hij daarin gaan?

Heb je de smaak van het lezen al te pakken? Kijk in onze categorie Kinderwinkels voor leuke kinderboekwinkels bij jou in de buurt en zoek je favoriete boek uit!
 
Veel leesplezier!