De 10 must see's en do's van Renske Satijn van Rotterdam Tourist Information

11 juni 2018

Als manager van Rotterdam Tourist Information kent Renske Satijn dé trekpleisters in de stad. Op de prachtige locatie pal achter de Coolsingel, in het 17e eeuwse Schielandshuis, ontvangt ze internationale delegaties en groepen, geeft ze adviezen over de gastvrijheid van Rotterdam en promoot ze samen met haar collega’s de stad voor bezoekers, bewoners en bedrijven. Ik vroeg haar naar haar favoriete tips om er met kinderen op uit te gaan in de regio.

Renske: “Rotterdam bekijken door de ogen van een kind is echt fantastisch! Je ontdekt de stad op een hele andere manier. Kinderen letten op andere dingen, zien andere details. En er zijn nogal wat pareltjes in de stad te vinden die voor kinderen echt te gek zijn!”

Offshore Experience
“Zo is in havenstad Rotterdam een absolute must see de Offshore Experience in het Maritiem Museum Rotterdam. Door de opzet niet alleen een hele bijzondere ervaring, het is ook heel leerzaam om te ontdekken hoe het werken op zee er echt aan toe gaat.“Rotterdam Discovery
“Als het gaat over de geschiedenis van de stad, is een bezoek aan Rotterdam Discovery zeker de moeite waard. Deze expositie maakt onderdeel uit van Rotterdam Tourist Information en is gratis toegankelijk. Een foto maken voor het green screen of je eigen skyline ontwerpen, het kan er allemaal. Extra leuk voor kinderen: vanaf 11 juli kunnen ze bij Rotterdam Tourist Information een gratis speurtocht vol leuke weetjes en feitjes over de stad en het Schielandshuis doen en worden er kinderactiviteiten in de tuin georganiseerd.” 

Street art route
“Op een aantal plekken op loopafstand van elkaar in de binnenstad kun je street art kunstwerken bekijken. Heel bijzonder: van sommige kunstwerken kun je zelf onderdeel uitmaken! O.a. aan de Schiedamse Vest en aan de Delftsestraat is street art te zien waar je letterlijk in kunt zitten. Superleuk om foto’s van te maken, natuurlijk! Hier vind je de locaties van de kunstwerken.”

Aloha bar
“In de Aloha Bar in het voormalige zwemparadijs Tropicana hangt een hele goede vipe. Je kunt er heerlijk eten of iets drinken terwijl je een magnifiek uitzicht hebt over de Maas. In het naastgelegen Blue City 010 zitten hele bijzondere ondernemingen, zoals Rotterzwam. Ze organiseren er regelmatig open dagen. Leuk en leerzaam, ook voor kinderen!”

Hotel New York en Katendrecht
“De welbekende parel Hotel New York mag zeker niet in het lijstje ontbreken. Het is een van de favorieten van mijn zoon van 9. Buiten kan hij heerlijk spelen op het plein voor het hotel. Vaak gaat de step mee! Loop vooral ook even over de brug naar de Fenixloodsen op Katendrecht. Hier vind je onder andere Theater Walhalla en de Fenix Food Factory. Op termijn komt in dit laatste pand overigens een nieuw museum over de landverhuizers die hier vanaf de kade naar New York vertrokken.”De Kleine Kapitein
“Als we in de stad zijn, gaan we regelmatig even langs bij De Kleine Kapitein. Deze superleuke boekwinkel aan de Botersloot verkoopt naast kinderboeken ook bijzonder en origineel speelgoed. En als het even kan, halen we een ijsje bij DE IJssalon aan de Meent.”

Naar het park
“In Rotterdam zijn behoorlijk veel parken. Een superplek om te zijn is het Vroesenpark. Bij het Vroesenpaviljoen is het heerlijk vertoeven maar ook picknicken op een kleedje in het park is heel fijn. We hebben wel eens pizza besteld en doorgegeven waar we zaten in het park. Kwam de koerier onze pizza keurig op ons kleedje bezorgen! Ook een heerlijke plek is het Park bij de Euromast. En niet alleen in de zomer leuk! In de winter wordt er het IJsvrij Festival gehouden met een schaatsbaan en horeca. In het park zelf zijn ook diverse horecagelegenheden, zoals restaurant Parqiet. Nieuw is Dudok in het Park, echt een hele mooie zaak. Op termijn wordt het park opgeknapt en zal het een upgrade krijgen. “

Hoek van Holland strand
"Een dagje strand is hier heerlijk. We gaan ook altijd kijken bij de grote schepen die voorbij komen varen. Ondertussen eten we lekker een visje. Hier kun je opzoeken welke schepen er voorbijkomen.”

Eiland Tiengemeten
“Hier krijg ik echt een vakantiegevoel. Met een pontje kom je aan op dit mooie eiland, waar kinderen zich een dag lang helemaal kunnen uitleven in de natuurspeeltuin. Mijn zoon vindt het fantastisch! Hier is ook het Landbouwmuseum en het Rien Poortvlietmuseum mét Kabouterzolder te bezoeken.“Fijne festivals
“In de regio Rotterdam zijn zoveel leuke grote én kleine festivals om met de hele familie naartoe te gaan! Zoals Duizel in het Park en Parfum de Boemboem, die in de zomer fiets- en wandelroutes door de stad organiseert. Ook Kid Dynamite Jazz Festival, onderdeel van North Sea Round Town, is een gaaf muziekfestival voor jong en oud.“

Kidsproof plekken in de toekomst
“Rotterdam loopt voorop als het gaat om innovatie. Zo opent komend najaar de eerste drijvende boerderij ter wereld in de Merwe4Haven! Ook gaan in 2020 de deuren van Depot Boijmans Van Beuningen open voor publiek, het eerste geheel openbaar toegankelijke kunstdepot ter wereld. De bouw is in volle gang!"