Eropuit in de kerstvakantie

23 december 2018
Vervelen in de kerstvakantie mag! Maar het hóeft niet met al deze superleuke tips om er met de hele familie lekker op uit te gaan! Er is zóveel leuks te doen, daar zit vast iets voor je bij!
Kunstenaars-in-de-dop!
Houd je van tekenen? Ga dan in de kerstvakantie zéker naar het Onderwijsmuseum! Maak met sierlijke letters en symbolen jouw persoonlijke bullit journal poster voor 2019. Ook mag je op de ramen van het museum tekenen! Wat voor kunstwerk maak jij? Ook 2e kerstdag open!      

Rare belastingen!
Wat zijn de 20 meest bizarre belastingen ooit geheven? Ontdek het in het Belasting & Douane Museum! Kids kunnen in de vakantie meedoen aan superleuke workshops! Maak je eigen spelletje en ontwijk de suikerbelasting met TanteToos Suikerloos Cookie workshop!  

An Easy Sunday
Zondag 30 december 
Zó cool is dit kinderevent bij Podium Grounds met livemuziek, een kinderdisco, knutseltafel en supertoffe (muziek)workshops! Terwijl kids zich daar uitstekend vermaken, genieten ouders in de grote zaal van liveoptredens. Op 30 december staat FLiNK op het programma!Gave voorstelling!  
Haastverkledingen, maffe knokpartijen, degengevechten, swingende songs en fysieke stunts… de nieuwe voorstelling Hamlet de familievøørstelling (8+) van Theater Rotterdam is een waar familiespektakel! Op diverse data in dec en jan te zien in Theater Rotterdam Schouwburg!    

Kerst in de haven  
FutureLand is deze kerstvakantie helemaal in kerstsfeer! Beleef de magische lichtjestour met de Ferry langs de vele lichtjes van de Rotterdamse haven, doe de leuke kidsworkshops en de spannende kinderquiz! Ga je ook mee op de gave fossielenexpeditie? Zó cool!     

Winterworkshops!
Voor creatieve kids (4-12 jr) organiseert SKVR op 4 januari weer superleuke kinderworkshops! Houd je van dansen of muziek maken? Of schuilt er een toneelspeler of kunstenaar in jou? Meld je aan voor een van de workshops met als thema Winterwonderland en doe mee!Minikerst! 
Speur deze kerstvakantie naar piepkleine kerstmannetjes- en vrouwtjes en bekijk het sfeervolle minikerstdorp bij Miniworld! Geniet van lekkere hapjes en drankjes én ga op z’n Rotterdams het oude jaar uit met de geweldige oliebollenrit per tram op za 29 december!

FamilieFest met Hip voor Nop!  
Op 2 januari viert Het Nieuwe Instituut de kerstvakantie met een vrolijk FamilieFest met gave workshops! Pimp je kleding met Sanne en Shivra van Hip voor Nop, bedenk de mens van de toekomst met Villa Zebra, speel Giga Ganzenfort… en er is nog veel meer leuks!      

Swingende kerst! 
Een groep kinderen moet onverwacht tijdens een storm schuilen in de verlaten danszaal Club Carrousel. Dat blijkt een topplek voor een daverend feest vol muziek, gelach, zang en dans! Swing je mee tijdens én na de voorstelling Club Carrousel (6+) in Hofpleintheater?    Kerst in de bieb 
In de kerstvakantie kun je naar twee mooie familievoorstellingen in het Bibliotheektheater: Aladdin (4+) en Alleen op de wereld (6+). In diverse vestigingen kun je ook naar leuke workshops, zoals een robotworkshop en 3D tekenen. En zing je ook mee tijdens de Kerst Meezingmiddag (4+)??

Vreemde escaperoom  
Zó leuk! De nieuwe Escape Room van De Vreemde Vogel moet je écht een keer met de hele familie gaan doen! Help Prof. Dr. Flügel de met uitsterven bedreigde DiDaDoDo te redden door op tijd de in zijn laboratorium verstopte eieren te vinden! Maar pas op, er zijn kapers op de kust!

Pien Nokki 
Diverse data 
De tot leven gekomen houten pop Pien Nokki gaat op zoek naar haar maker. Haar reis voert haar door heel Rotterdam! Ze wordt tegengewerkt door de dames Foks en Kats, maar Pien gaat dapper door. Kom deze superleuke familievoorstelling (4+) zien in Theater ‘t Kapelletje!     Indoor Adventure Park!
Houd je van klimmen en klauteren? Dan is zip & klimpark Adventure City helemaal iets voor jou! Er zijn 4 indoor klimparcoursen, een klim- en een bouldermuur, maar ook een freefall, de zippline en de spectaculaire Via Ferrata! Jonge kids volgen het puppy- of nettenparcours.

Hallo familie! 
Bij Maaspodium draait deze maand alles om familie. Schuif gezellig aan bij de lange familietafels vol winterse lekkernijen in de foyer. Bekijk de splinternieuwe Maasvoorstelling Hallo familie (8+), met hele normale oma’s en kinderen maar wonderlijke ouders, ooms en tantes. Ook komt De jokkebrokker(6+) terug en is er een monsterlijke marathon: MonsterMania!

Kerst en kunst! 
Ga deze kerstvakantie in de Kunsthal door de gave tentoonstelling vól beweging Actie Reactie! Kids kunnen de leuke Kijk&Doe-tocht én twee creatieve workshops doen. Wetenschappers-in-de-dop ontdekken de geheimen achter kinetische (bewegende) kunst in het Mad Science LAB!Toffe voorstellingen in Theater Rotterdam:   

Lejo Kerstshow
Woe 2 januari 
Lejo komt dit jaar met een heuse kerstshow (3+) in Theater Rotterdam en hij neemt al zijn vriendjes mee! Knutsel na afloop je eigen kerst-Lejo!      

Elin’s huiskabouter 
Zo 6 januari 
Kleintje is een tomten, een huiskabouter. Hij wil voor mensenkind Elin naar een trollengrot om een ketting vinden. Is dat wel een goed idee? (4+)    

Jazz Duzz 
Zo 6 januari 
Dizzy gaat naar groep DRIE en dat is best leuk, maar waarom zijn er zoveel regels? Een theatraal jazzconcert (6+) over buiten de lijntjes kleuren!      Kerst bij Tasman.
Tasman. viert kerst met leuke activiteiten op diverse data! Kom eten met livemuziek en voor de kids schminken en chillen in de coole basement. Speel de Tasman.quiz en maak kans op een mooie prijs voor de hele familie! Kom je ook je eigen ijs maken tijdens de junior ijscursus?

Wonderlijke winterlegende  
Het is winter. Alle vogels zijn naar het warme zuiden, behalve de Oude Specht. Hij zoekt een plek om te schuilen…. Schuif aan bij het kampvuur en beleef met de hele familie de muzikale winterlegende Het Gevecht van de Specht in de Speeldernis. Div. data in de kerstvakantie!

Kerstfilms!
In de vakantie naar de film? Topidee, want er draaien topfilms bij Vue in Vlaardingen! Zoals dé kerstfilm The Grinch, het hilarische Ralph breaks the internet, het spannende Asterix en het geheim van de toverdrank, Fabeltjeskrant: de grote dierenbos-spelen en Mary Poppins returns!Check ook onze Uitagenda met dagelijks nóg meer leuke Eropuit-tips in de regio Rotterdam! 

Fijne kerstvakantie!
Karin en Nathalie