Top 10 lentetips om zelf te maken

8 maart 2024
Omdat het ook fijn is om gewoon thuis te zijn... Gezellig knutselen aan de keukentafel.
De lente is natuurlijk heerlijk om eropuit te gaan met de kinderen. Lekker naar buiten, genieten van het eerste lentezonnetje. Maar thuis kan ook erg fijn zijn. Iets lekkers bakken, iets moois knutselen of schminken...
 
We hebben alvast leuke tips verzameld om samen mee aan de slag te gaan. Niet moeilijk, leuk om samen te maken én het resultaat is om blij van te worden! Klik op de titel voor een uitgebreide beschrijving per tip. 
 
Heb jij ook weer overal moestuintjes in de vensterbank staan? Bij ons thuis zijn de kinderen er weer erg druk mee. Kijk hier hoe wij stekbakjes zelf maken. Staat ook nog vrolijk!
 
   
De krokussen en narcissen staan al weer boven de grond. Maar met pijpenragers kun je zelf de mooiste creaties en kleurcombinaties maken!  
 
Heb je met Pasen veel eieren gegeten? Gooi de dozen dan niet weg! Deze kun je goed gebruiken om iets moois van te knutselen. Bijvoorbeeld deze mooie draak, een kever of een bij. 
 
 
In dit 3D konijntje zit echt vaart! Klik op de titel hierboven om te zien hoe je 'm maakt. Helemaal leuk toch?
 
Haal de lente in huis met dit zelfgemaakte bloempotje! Het enige wat je nodig hebt zijn wasknijpers. Je kunt het bakje ook nog leuk versieren.  
 
 
Hier thuis zijn mijn kids gek op schminken. Steeds bedenken we iets nieuws. En nu natuurlijk helemaal in het thema van de lente met vrolijke lieveheersbeestjes.
 
In de lente worden de meeste jonge dieren geboren. Schattig en vaak favoriet bij de kinderen en dus ook leuk als knutselonderwerp. Donzige kuikentjes zijn niet moeilijk!  
 
 
Met gemakkelijke basisvormen maak je vrolijke kippen of een haan. De kleuren kun je zelf kiezen en met veren maak je er zelf echt iets moois van!
 
Ook leuk: lekker kliederen in de keuken! Bij dit recept heb je geen oven nodig. De koekjes moeten wel even opstijven in de koelkast.  
 
 
Bellenblaas kun je natuurlijk overal in de winkel kopen, maar je kunt het ook zelf maken. Wel zo leuk! 
 
Veel plezier en geniet van de lente!