Zó leuk: maak je eigen uitnodigingskaart!

29 mei 2017
Een kinderfeestje begint met… de uitnodiging. Een zelfgemaakte en persoonlijke kaart is dan vaak toch wel het allerleukste. Met een eigen tekst en foto van de jarige.
Maar hoe maak je nou zo’n mooie uitnodigingskaart? Daarvoor hoef je echt geen ontwerper te zijn. Het kan namelijk heel eenvoudig op Greetz.nl hebben wij ontdekt! Hier kun je de kaart helemaal aanpassen aan jouw wensen, aan het thema van je feestje of aan de foto(‘s) die je wilt gebruiken. Aan de hand van een voorbeeldkaart, die je als basis voor jouw persoonlijke kaart gebruikt, maak je de kaart helemaal op maat. En dat gaat heel overzichtelijk in een aantal duidelijke stappen. Wij hebben het namelijk alvast even voor je getest!

Stap 1 De kaart kiezen
Klik op de homepage in de menubalk op kaarten en selecteer de aanleiding voor het feestje. Wij gaan voor uitnodiging kinderfeestje. Aan de linkerkant kun je vervolgens je keuze verfijnen met o.a. kinderfeestje voor wie, soort kaart , vorm, stijl en hoeveel foto’s je wilt plaatsen. Uit de lijst met kaartvoorbeelden die na de selectie verschijnt, maak je een keuze.

Stap 2 De specificaties selecteren
Op de pagina kun je vervolgens aangeven hoeveel kaarten je wilt, welke kleur, papiersoort, envelopkleur en welke hoekafronding je wenst. Handig is dat je na het invullen van dit rijtje meteen ziet wat de kosten zijn. Aan de linkerkant van de pagina kun je switchen van de voorkant naar de achterkant van de kaart om die te kunnen bekijken.Stap 3 De kaart bewerken
Daarna ga je de kaart bewerken. Aan de linkerkant zie je het menu: Tekst, Foto en Versiering. Je begint met de tekst. Hierbij kun je kiezen uit diverse lettertypen, kleuren, plaats van de tekst en grootte. Selecteer op je kaart het vak waar je een tekst in wilt zetten en tik de tekst in.

Wat zet je op de uitnodiging?
Natuurlijk de naam van de jarige, aanleiding voor het feestje, datum, begin- en (ongeveer) eindtijd en het adres waar het feest is. Vooral dit laatste wordt nog wel eens vergeten! Ook handig om te vermelden: worden de kinderen thuisgebracht, zit er eten bij het feestje en waarmee moeten de uitgenodigden rekening houden (zwem- en droge kleding, stevige schoenen mee? etc). Verder een telefoonnummer en/of e-mailadres (laat je weten of je komt?) en eventueel een cadeautip. Het lijkt heel veel om allemaal op een kaart te zetten, maar je kunt het in een paar korte zinnen makkelijk op de kaart kwijt. Er is immers ook nog een achter- of binnenkant!Stap 4 Foto’s toevoegen
Nu kun je een of meer foto’s uploaden. De foto verschijnt op je kaart, je kunt hem nog vergoten of verkleinen en de foto bewerken. Klik op de foto in het rijtje onder ‘Foto’s bewerken’ de stijl aan die je wilt en de foto verschijnt in die stijl op de kaart. Wil je meerdere foto’s, dan kun je dat doen met de button ‘Foto’s toevoegen’. Vergeet ook de achterkant of - als je gekozen hebt voor een dubbele kaart – de binnenkant niet in te vullen! Klik op de kaart in het vak dat je wilt aanpassen en pas de tekst of foto aan met de ‘tools’ aan de linkerkant. Helemaal klaar en tevreden? Dan naar de volgende stap.

Stap 5 Versturen
Hier geef je aan waar je de uitnodigingen naartoe wilt laten sturen. Dat kan naar je eigen adres, dan krijg je de uitnodigingen als pakketje thuis en verspreid je ze zelf. Dit scheelt de nodige postzegels! Een andere optie is om de uitnodigingen rechtstreeks naar de genodigden te laten versturen. Heb je er helemaal geen omkijken meer naar...

Wil je nog niet versturen? Klik dan de mogelijkheid aan om de kaart op te slaan. Dan kan je later gewoon weer verder.Stap 6 In de bus!
Nadat de bestelling helemaal is afgerond en betaald, krijg je binnen 1 of 2 dagen je uitnodigingskaarten in de bus of worden ze rechtstreeks naar de genodigden verstuurd. Zo, de eerste voorbereiding voor het feestje is klaar!

Wij vonden het heel leuk én makkelijk om de kaart te maken. Het enige lastige was kiezen welke kaart het moest worden, er staan zoveel leuke kaarten op de site! Ook een eigen persoonlijke uitnodigingskaart maken? Ga naar de website van Greetz, dan kun je meteen aan de slag! Succes en veel plezier met het maken!