MEIVAKANTIE! Dit is er allemaal te doen in en om Rotterdam

16 april 2019
Hoera, meivakantie! Hebben jullie al plannen gemaakt? Met onderstaande tips voor uitjes in de vakantie, met Pasen en Koningsdag hebben jullie in ieder geval genoeg te kiezen!
Sprookje met een twist
Het bekende sprookje van Assepoester en haar vervelende stiefmoeder en -zussen wordt in Theater Zuidplein op dinsdag 30 april gebracht met een grappige twist, leuke liedjes en prachtige decors en kostuums. Met een speciale promotiecode krijg je 50% korting op een kaartje! Je vindt de code hier!

Nieuw: outdoor adventure
Yess! Het gloednieuwe outdoor gedeelte van Adventure City gaat komend paasweekend open! Bedwing de uitdagende hoogteparcoursen tot wel 20 meter hoog, probeer de spectaculaire ziplines uit en ervaar de sensationele FreeFall Quick Jump van 20 meter hoogte!

Veel te doen @Maaspodium!
Héél veel, héle leuke voorstellingen in Maaspodium in de meivakantie! En ook ervoor en erna is er van alles te doen. Zoals eieren zoeken en spelen met geluid en beweging. Kom ook gezellig ontbijten of bestel een picknickmandje en plof bij mooi weer buiten op het grasveld! 

Creatief aan de slag
Dansen, zingen en toneelspelen, maar ook tekenen, schilderen en animeren! Kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen in de meivakantie op vrijdag 3 mei bij SKVR superleuke creatieve workshops volgen met als thema Schateiland. Iedereen kan meedoen! Schrijf je in!

Vakantie in de bieb
Veel leuks te beleven bij de bibliotheken in de regio deze vakantie! Van gamen en een spelletjesmiddag tot gave workshops! Bezoek de voorstelling ‘Aan tafel’ (2+) of de interactieve Erasmus Experience (10+). En jij komt toch ook op het Prinsen- en Prinsessenfeest? Check hier data en tijden 

Ridders & prinsessen
Het Kinderboekenmuseum in Den Haag staat deze vakantie helemaal in het teken van koningen, ridders, prinsen en prinsessen. Zo kun je kastelen tekenen met Philip Hofman, naar een leuke vertelvoorstelling (2+) en nog veel meer. Leuk uitje voor jong en oud!

Koningsmarkten
De koning is jarig! Óp naar een van de supergezellige koningsmarkten! Er zijn er een heleboel in de regio en allemaal éven leuk. Er is er vast een bij jou in de buurt. Bekijk hier het overzicht.

Paasuitjes
Van eieren zoeken tot knutselen en van paasbrunches tot puzzeltochten...We hebben de leukste paasuitjes verzameld.

Kidsproof terrasjes
Het wordt terrasjesweer dit paasweekend. We hebben 10 kindvriendelijke terrassen in en om Rotterdam voor je op een rijtje gezet.

Lekker de boom in!
Zin in iets actiefs in de meivakantie? Ga de bomen in! Bij klimpark Fun Forest kunnen kids vanaf 1.20 meter al terecht voor een stoere klimpartij! Er zijn totaal 7 parcoursen, van makkelijk naar steeds moeilijker. Bij parcours 7 kun je zelfs een heuse bungee jump doen! Klim ze! 

Start de motoren!
Racen, freestylen, donuts, wheelies en nog veel meer spectaculaire acties! De grootste show op 4 wielen komt zaterdag 6 juli naar De Kuip in Rotterdam: Monster Jam! Een onvergetelijk event en een dag vol plezier voor de héle familie. Kom je ook naar de Pit Party vooraf?

Wat draait er?
Filmpje pakken in de vakantie? Beleef de avonturen van kat Raf en zijn vader in Cats, op zoek naar Kattopia, bekijk een heel bijzonder pretpark in Wonder Park of ga mee op reis met Karo en haar circusvrienden in Circus Noël. Deze en meer kinderfilms zijn te zien in Vue Vlaardingen.

Voor kleine speurneuzen
Ga in de vakantie met een speurtocht door de bijzondere miniatuurwereld van Miniworld en ontdek de verhalen erachter. Vind de verstopte kuikens tussen de minigebouwen en maak kans op mooie prijzen! Met de bon op de site krijg je 15% korting op de entree en een gratis speurtocht.

Boswachtertips
De boswachters van Staatsbosbeheer hebben weer een aantal leuke buitentips voor je deze meivakantie! En ook in en rond onze buitencentra is van alles te beleven. 

Voor museumfans
Ontdek samen in de meivakantie de leukste musea! Meld je kind voor 5 mei aan als museuminspecteur en maak kans op een Museumkidspet en t-shirt. 

Molendagen
Ontmoet echte molenaars tijdens de Nationale Molendagen op 11 en 12 mei. Ook bij veel molens in en om Rotterdam worden leuke activiteiten voor kids georganiseerd.

Zoek de zeemonsters!
Bestaan zeemonsters? Kom in de meivakantie naar de familietentoonstelling Zeemonsters (4+) in het Maritiem Museum en ontdek het! Maak een zeemonster voor thuis, maak er een mini-film over en luister naar de spannende verhalen over geheimzinnige zeewezens en stoere piraten! Durf jij?

Workshops bij Science Centre
Breng in de meivakantie een bezoekje aan het Science Centre in Delft. Niet alleen een super tof museum, maar deze weken organiseren ze ook nog eens leuke workshops! Wat dacht je van leren programmeren in het Robotlab! Dagelijks geopend deze vakantie, behalve op Koningsdag.

Vakantiebungelen
Bij Bungelland kun je in de vakantie naast klauteren, springen en glijden ook leuke andere dingen doen! Ontmoet de paashaas en zoek eitjes, kom knutselen, laat glittertattoos zetten en doe de ballonnenworkshop. Ook komen er bijzondere gasten langs...

Voor de héle familie!
Op zondag 28 april is er weer An Easy Sunday bij Podium Grounds! Echt een leuk familie-uitje! Terwijl de ouders genieten van livemuziek in de grote zaal gaan de kids los in de kinderdisco, kunnen ze knutselen én meedoen aan toffe muziekworkshops. Bestel kaartjes! 

Onze favoriete kampen
Voor de meeste kinderen is op kamp gaan een geweldig avontuur. Volop leuke activiteiten, nieuwe vriendjes maken. Op onze site vind je onze favoriete kampen, van sportief tot creatief en alles daartussen. Daar zit vást een leuk vakantiekamp voor jouw kind bij! Op vakantie! 

Gave haven!
Zoveel leuks te doen bij FutureLand in de vakantie! Ga op fossielenexpeditie en doe de creatieve workshops, de kidsquiz en de strandspeurtocht. Maak een rondrit of rondvaart en bekijk de modernste haven van Europa van héél dichtbij!  

Zo Groot is Oranje
In het vernieuwde Zo Groot Is Oranje bij Madurodam voel je hoe het is om voetbalkampioen te worden. Juich mee met het Nederlands elftal van toen en nu, laat je skills zien en in de 3D-engine tover je jezelf om tot voetbalkampioen!

Neem je ouders mee op safari
Test de kennis van je ouders over de natuur en neem ze mee op safari in de achtertuin van het Omniversum in Den Haag. Nadat je eerst de film Backyard Wilderness hebt gezien natuurlijk! Een routekaart met vragen en weetjes haal je bij de kassa.

Stoepen en snoepen
In de museumtuin van het Belasting & Douane Museum mag je op 29 april komen stoepkrijten! Uitgetekend? Dan kunnen jullie smullen van een heerlijke roze suikerspin! En kom je op 3 mei ook luisteren naar de mooiste verhalen tijdens het voorleesuurtje?

Gekraakt!
Families nemen Het Nieuwe Instituut over tijdens FamilieFest op woensdag 1 mei! Sterker nog: het museum wordt gekraakt! Neem je (groot)ouders, broers, zussen en je vriendjes mee! Samen zetten jullie de ruimtes naar jullie hand. Wie maakt het gekste bouwwerk? Kom je kraken?

De nieuwe Robin
Ontdek in de meivakantie bij Tasman. hoe goed jij bent met handboogschieten! Onder begeleiding van een professional leer je op woensdag 24 april de fijne kneepjes van het pijl en boog schieten. Misschien ben jij wel de nieuwe Robin Hood! Schiet jij in de roos? Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Uniek kindermuseum!
In museum Villa Zebra is heel veel leuks te beleven! Zo kunnen 3- tot 7-jarigen op ontdekkingstocht in ZELF! en komen ze spelenderwijs in aanraking met kunst. Onlangs opende de gave tentoonstelling De Moestuin (7-12 jr) waarin van alles buiten de perken gebeurt! Lees er hier alles over!

Fijne vakantie! Karin & Nathalie