icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2
icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2

Deze musea hebben in de vakantie toffe activiteiten voor kids

20 juli 2019
Veel musea in de regio Rotterdam hebben in de vakantie een speciaal programma voor kids. En dat zijn me een partijtje leuke tentoonstellingen en activiteiten, van creatief tot actief! We hebben er hieronder een aantal voor je verzameld!
Superstraat: superleuk in het Wereldmuseum
De gloednieuwe kinder-doe-expo Superstraat in het Wereldmuseum is echt heel leuk voor kids. Maak kennis met de bewoners van deze Rotterdamse straat. Snuffel in Aga’s winkel, leer sambadansen van Rodney, experimenteer met letters bij street artist Kevin en meer! Buurtceremoniemeester Freddy leidt je rond en verklapt alle buurtnieuwtjes.

Money, money, money in het Belasting & Douane Museum
Hoe kun je slim sparen? Welk geldtype ben jij? Hoe ziet het oudste muntje eruit? Ontdek alles over geld tijdens de toffe tentoonstelling Gek op geld! in het Belasting & Douane Museum! Er zijn ook leuke activiteiten: ontwerp je eigen bankbiljet, speur naar leuke geldweetjes en meer!

Creatief aan de slag in het Onderwijsmuseum
Stiften komen deze vakantie tot leven in het Onderwijsmuseum! Met een elektromotor en een toefje fantasie maak je een unieke tekenrobot die zelf de mooiste tekeningen tekent. Kom wollige woorden maken en teken bullet-journal posters. Speel leuke Oud-Hollandse spelletjes en verwonder je over de wetenschapsdemonstraties van Professor Cor.

Alles over water in Museum Vlaardingen
Een sloot vol geheimen, een pratende wc en dammen bouwen… klinkt cool, toch? Speel (en leer) deze zomer met het superspannende waterlaboratorium in de tentoonstelling Waterdicht! in Museum Vlaardingen. Ontdek alles over duurzaam waterverbruik, de waterkringloop, zuivering en meer!

Stoer dagje weg in het Mariniersmuseum
Ga in de vakantie met een Combat Tracker mee op wereldreis in het Mariniersmuseum. Waan je aan boord van een marineschip en stop een kaping door piraten. Meet je krachten op de indoor en de outdoor hindernisbaan en vraag maar raak tijdens een leuke Meet&Greet met Mariniers! Check wel even van tevoren wanneer alle activiteiten plaatsvinden.

Uit de kunst!
Deze zomer kun je met de hele familie weer naar Kunsthal LIVE OP ZONDAG! Zes zondagen lang kun je eerst losgaan in de Silent Disco, daarna is er de hele middag muziek. Doe ook de gave speurtocht in en om het Kunsthal gebouw, ga mee op tour door de coole hiphop tentoonstelling én maak zelf kunst met de kunstenaars van All you can Art. Toegang is gratis.

Uniek kindermuseum
Ook in kindermuseum Villa Zebra is veel leuks te beleven in de vakantie! 3- tot 7-jarigen gaan op ontdekkingstocht in de tentoonstelling ZELF! en maken spelenderwijs kennis met kunst. En in de gave tentoonstelling De Moestuin (7-12 jr) wordt vooral buiten de perken gewerkt!

Monster aan in het Maritiem Museum!
Deze zomervakantie moet je zéker aanmonsteren bij het Maritiem Museum voor de leuke activiteiten! Bekijk de tentoonstelling Zeemonsters, maak een ritje in een locomotor, hijs ladingen met een kraan, doe mee met de speurtocht en de creatieve workshops en nog heel veel meer!


Het Nieuwe Instituut wordt Neuhaus
!
Bauhaus bestaat dit jaar 100 jaar en daarom verandert Het Nieuwe Instituut een poosje in Neuhaus. En er is altijd iets te doen voor families! Neem bijvoorbeeld een kijkje in het Neulab of werk mee aan een echte videoclip!


Teken je mee in het Dordrechts Museum?
Deze vakantie kun je met potlood en schetsboekje door het Dordrechts Museum om leuke tekenopdrachten uit te voeren! Ook kun je je eigen vis maken én alles leren over aquarellen tijdens een gave familieworkshop.

Verder ben je in Het Hof van Nederland een levende pion en is het museum je speelbord waarbij je ontdekt hoe mensen hier vroeger leefden. En in Huis van Gijn kan Juffrouw Fijn van Draat op 30 augustus jouw hulp goed gebruiken met het schoonmaken van het enorme huis. Maar dan wel zoals ze dat vroeger deden. Ook is er op 31 juli een superleuke familierondleiding! 

De smaak te pakken? Check hier nog veel meer leuke uitstapjes en activiteiten in de zomervakantie!

Veel plezier tijdens je museumbezoek deze zomervakantie!