icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2
icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2

5 x populaire kinderboeken voor in je vakantie!

16 juli 2019
In de zomervakantie is het heerlijk bijkomen van de drukke periode ervoor. Tijd om eindelijk weer eens een boek voor te lezen of samen met je kinderen te lezen. Collega Sherida van Kidsproof Amersfoort vroeg Linda van De Algemene Boekhandel in Amersfoort naar dé leuke kinderboeken van dit moment voor elke leeftijd en maakte een Top 5. Dus reserveer een plekje in je koffer voor deze toffe boeken!

1. Mols speciale ster
Een lief, schattig verhaal waar ieder kind blij van wordt. Het verhaal gaat over een eenzaam molletje dat ’s avonds vaak naar de sterren kijkt. Als hij een vallende ster ziet, wenst hij dat hij de sterren kan pakken. Al snel verschijnen er laddertjes aan de hemel. Mol pakt de sterren en verbergt ze in zijn hol. Maar Mol is niet de enige die de zoveel van de sterren houdt en bovendien is het buiten nu helemaal donker… Een altijd-goed prentenboek over eenzaamheid, vriendschap en delen. Leuk om voor te lezen voor kinderen vanaf ca. 3 jaar.

 

 2. Het GROTE kijk- en voorleesboek voor rond 2 jaar
Een vrolijke en toegankelijke voorleesbundel met verhaaltjes, versjes, stripjes een aanwijsplaten van bekende schrijvers en illustratoren. Het boek behandelt vooral typische peuter-thema’s waardoor de verhalen echt leuk zijn voor deze doelgroep. Er zijn verhaaltjes over de speeltuin, over uitkijken bij het oversteken, over logeren bij opa en oma, over voor het eerst op het potje gaan en de dieren van de boerderij. Het boek is fijn geïllustreerd met mooie, felgekleurde tekeningen.

En ook handig: zowel het omslag als de bladzijden van dit boek zijn van stevig, dik karton waardoor het goed bestand is tegen peuterhandjes. 

 

3. Dogman en de gekloonde kat
Dit is alweer het derde deel van de razend populaire serie over Dogman. Karel, Dog Mans grootste vijand, probeert zichzelf te klonen. Hij is alleen niet blij met het resultaat. Er komt namelijk een kitten uit de kloonmachine gekropen, die Karel steeds maar "papa' blijft noemen. Als de kitten op het politiebureau van de stad belandt, besluit Dog Man voor hem te zorgen. Maar dat is best lastig als je tegelijkertijd de stad moet beschermen tegen Flippie de kwaadaardige vis! Een humoristisch boek vol vrolijke tekeningen en bizarre grappen. Voor liefhebbers van strips en graphic novels als De Waanzinnige Boomhut. Vanaf ca. 7 jaar.

4. De jongen die draken kweekte
Hou jij van spannende, avontuurlijke verhalen? Dan is dit een boek voor jou! Stel je voor dat je een plant vindt waaraan draken groeien... Dat gebeurt Tomas. In de tuin van zijn opa vindt hij een enorme plant met vreemd fruit. Tomas neemt het fruit mee naar huis en al snel komt er een minidraakje uit. Nu heeft Tomas zijn eigen draak: Fikkie. Maar het houden van een draakje is nog niet zo makkelijk. Want wat eet zo'n diertje? Wat doe je aan die vlammen? En hoe houd je hem verborgen?

Een vrolijk, fijn verhaal. Voorlezen vanaf 6 jaar en zelf lezen vanaf ongeveer 8 jaar.

 

5. Lepelsnijder
Een heerlijk boek voor kinderen die van mooie verhalen houden. Het jongetje Janis woont samen met de oude Frid boven op een berg, ver weg van de bewoonde wereld. Wanneer Frid niet terugkeert van een van zijn tochten, moet Janis hun vast plekje op de berg verlaten en trekt hij de voor hem onbekende wereld in. Een prachtig, tijdloos verhaal voor de liefhebbers van Lampje. Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

 

Helemaal enthousiast geworden over deze top boeken? Kijk hier voor een boekwinkel in de regio Rotterdam!


Fijne vakantie en heel veel (voor)leesplezier!