Toffe Sinterklaasactiviteiten in de regio Rotterdam

7 november 2019
Het heerlijk avondje komt nu snel dichterbij! Voor de kids kan dat natuurlijk niet snel genoeg zijn! Daarom probeer ik de wachttijd enigszins te verkorten door met ze naar leuke sinterklaasactiviteiten en sinterklaasfeesten te gaan. In de regio Rotterdam zijn dat er best véél. We hebben een aantal héle leuke hieronder voor je op een rijtje gezet.
Zo zijn er in de diverse theaters in de regio te gekke Sinterklaasvoorstellingen te zien! De Kluispieten zijn de code van de Pakjeskluis van Sint vergeten in Theater aan de Schie én in Theater het Kruispunt. In Theater Zuidplein is er paniek om de pakjes. Zing volop mee tijdens de Sint Sing Along in het Hofpleintheater of de Doelen! In het nieuwe Luxor Theater viert de Club van Sinterklaas haar 20ste verjaardag! En bij het Bibliotheektheater gaan de paardenvoetjes heel zachtjes... en kun je komen kijken en luisteren naar het Sinterklaasverhaal in Kralingen en OverschieOok zijn er héle gave sinterklaasactiviteiten te beleven! De enige echte Pakjesboot ligt in Rotterdam! Kom je een rondleiding volgen? Je kunt ook het Sinthuis bezoeken in Berkel en Rodenrijs en in de Centrale Bibliotheek lekker meezingen met bekende Sinterklaasliedjes.

Sinterklaas gaat zelf ook op pad. Zo brengt hij een bezoek aan de Euromast tijdens het grote Sinterklaasfeest en stapt hij aan boord van de Pannenkoekenboot tijdens de speciale Sinterklaasvaarten! In de Bijenkorf kun je swingen met de Discopieten bij het Sinterklaas Discofeest, bij Bungelland ontmoet je Sint en Piet tijdens de Mega Piet Toby show. Kom je Sinterklaas ook een handje schudden in de Winterfair in Ahoy? En bij FutureLand kun je zelfs een boottocht maken met de goedheiligman.

En dan hebben we ook nog een paar gezellige sintspelletjes! Zoals het Pepernotenspel, het Sint Dobbelspel en Pepernoten Vier Op Een Rij! Uitgespeeld? Ga dan samen sintattributen knutselen! Hier vind je leuke knutselinspiratie voor een mooie mijter of pietenmuts, een leuke tip voor Sinterklaasschmink én kun je een mooie raamtekening voor de Sint maken! Of leer hoe je de beste surprise ever maakt!Zin om de keuken in te duiken om lekkere sintrecepten te maken? Zoals suikervrije pepernoten, een heerlijke sinterklaaspannenkoek, gevulde speculaas of speculaasbrokken. Een gezond tussendoortje zijn deze leuke appelmijtertjes!

Vragen je kids steeds hoeveel nachtjes ze nog moeten slapen voordat het Sinterklaasavond is? Maak dan een aftelkalender voor ze! Vóór je het weet, is het Heerlijk Avondje er! 

Fijne Sinterklaastijd!