icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2
icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2

Sinterklaasintochten regio Rotterdam 2020

6 november 2020
Vanwege de coronamaatregelen gaan dit jaar de sinterklaasoptochten 2020 zoals we die gewend zijn niet door. Wel worden er een aantal alternatieve 'intochten' online georganiseerd. We zetten ze hieronder op een rijtje. En gelukkig zijn er ook veel manieren om Sinterklaas thuis te vieren. Check onze tips!
Alternatieve sinterklaasintochten 2020 in de regio Rotterdam
We proberen onderstaand lijstje zoveel mogelijk up tot date te houden, maar check voor de meest recente informatie altijd de organisatie zelf.  

Helaas moet Sinterklaas zich ook aan de coronamaatregelen houden en zijn de sinterklaasoptochten in Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Spijkenisse, Barendrecht, Bleiswijk, Lansingerland, Ridderkerk en Dordrecht afgelast. Maar gelukkig zijn er wèl online sinterklaasfestiviteiten in de regio Rotterdam te beleven! Bekijk hieronder de alternatieven voor de intochten. Ook vind je hier 23 tips om er thuis een gezellig sinterklaasfeest van te maken! 


ALTERNATIEVEN VOOR DE SINTERKLAASINTOCHT

Rotterdam Centrum
Rotterdamse kinderen kunnen een interactieve video bekijken en zo online de sint verwelkomen in de stad. Er zijn verschillende opdrachten en spelletjes die de kids kunnen doen, ook kunnen ze de sint een handje helpen! Alle Rotterdamse basisscholen krijgen een digitale krant met daarin een QR-code om de video te kunnen openen. Ook hangen er in de stad posters met de code. Check alle info hier

Vlaardingen 
Er wordt nog hard gewerkt aan een alternatief voor de sinterklaasintocht in Vlaardingen.Maar zeker is dat de sint de haringstad niet overslaat dit jaar! Check hier de laatste stand van zaken

Maassluis
Helaas kan de optocht door de straten niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen, maar Sinterklaas komt wèl aan in Maassluis... op televisie! Zit op 14 november om 10:00 uur allemaal voor de buis voor de film 'Welkom Sinterklaas in Maassluis', uitgezonden bij de WOS. Bekijk hier alvast een voorproefje van de film!


De landelijke intocht op 14 november 2020 gaat in aangepaste vorm door. Helaas mag er bij de intocht geen publiek aanwezig zijn. Dus waar de sint en pieten op 14 november 2020 ons land binnenvaren, dat is nog een groot geheim! 

Vanaf maandag 9 november kun je al een heleboel voorpret beleven, want dan begint het Sinterklaasjournaal met Dieuwertje Blok al! 


Veel sint & pietenpret!