icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2
icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2

Sneak preview van Repelsteeltje en de blinde prinses!

29 november 2019
Onlangs waren we bij de openbare repetitie van Repelsteeltje en de blinde prinses. Deze opvolger van het succesvolle Hamlet de familievøørstelling zit vol grappige intriges, leuke liedjes gebaseerd op bekende Duitse hits en een snufje magie!
Net als bij Hamlet, De Gelaarsde Poes en Lang en Gelukkig regisseert Pieter Kramer ook dit jaar de nieuwste voorstelling van Theater Rotterdam. Deze keer is het bekende sprookje van Repelsteeltje gemixt met een eveneens bekend stukje geschiedenis: de Greet Hofmans affaire. En dat zorgt voor hilarische verwikkelingen en absurde situaties!

Omdat dit een repetitie is, stelt de regisseur de acteurs even aan ons voor en vertelt hij kort waar de eerste scène over gaat. Dat doet hij telkens voor elke nieuwe scène, ook legt hij uit hoe het decor er straks uit komt te zien. De decors zijn nog niet klaar, de acteurs spelen tijdens de repetitie soms bovenop tafels en stoelen. En ook de kostuums zijn nog niet helemaal compleet. Af en toe wordt er door een acteur ‘tekst!’ geroepen naar de scriptlezer, ten teken dat hij of zij die even kwijt is.

Zo’n openbare repetitie wordt overigens vooral ook gedaan om te kijken wat wel en juist niet werkt, welke grapjes aanslaan, waar kinderen op reageren. Erg leuk om een keer mee te maken!Het verhaal
Koningin Juliana en prins Bernhard ruziën wat af op het paleis. Over hun bijna blinde dochter Marijke, over wie de baas mag spelen en over de jacht. Bernhard vindt ook dat hij te weinig toelage krijgt van zijn vrouw. Als varkenshoeder Joost tegenover prins-gemaal Bernhard opschept over zijn dochter Sterre, die van stro goud zou kunnen spinnen, lijkt Bernhard dat wel wat. Maar Sterre kan natuurlijk helemaal geen goud spinnen en ze barst in tranen uit. Dan verschijnt Repelsteeltje die haar met zijn tovenaarskunsten helpt, maar daarvoor wel een hoge prijs vraagt: de eerstgeborene van Sterre. Repelsteeltje is namelijk getrouwd met Karla, die graag groots wil leven en steeds meer wil hebben.

Als Prins Bernhard het goud komt ophalen, valt hij als een blok voor Sterre. Op het paleis probeert intussen de geheimzinnige gebedsgenezeres Greet Hofmans Juliana van haar migraine af te helpen en leert ze de bijna blinde prinses Marijke beter op haar gevoel af te gaan. In de varkensstal van Joost heeft Sterre inmiddels een kind gekregen, dat sprekend lijkt op Bernhard. Dan klopt Repelsteeltje aan, met een Maxi-Cosi…Origineel én verrassend
De mix van het sprookje en het stukje koningshuisgeschiedenis maakt Repelsteeltje en de blinde prinses tot een originele voorstelling vol humor en met verrassende wendingen. Armgard, de Mutti van Bernhard blijkt een gemene heks en Marijke is helemaal niet zo hulpeloos als ze lijkt. En hoe het met Bernhard afloopt…

De hedendaagse grapjes die erin zijn verwerkt, maken het herkenbaar voor iedereen! Zo wordt bij het raden van de naam van Repelsteeltje Lill Kleine genoemd. Ook heel tof is, dat het publiek enkele keren betrokken wordt bij de voorstelling, zoals wanneer wij een straf moeten bedenken voor prins Bernhard. De zaal gaat los, er wordt van alles geroepen!De voorstelling Repelsteeltje en de blinde prinses is echt een hele leuke familievoorstelling voor iedereen vanaf 8 jaar! Vanaf 14 december tot en met 5 januari te zien in Theater Rotterdam en daarna in vele theaters door het hele land! Bekijk de complete speellijst hier en bestel snel kaartjes!