Top 6 populaire boeken die je in de vakantie moet (voor)lezen!

1 augustus 2017
In de vakantie is het heerlijk om te luieren, uit te rusten én om eindelijk weer eens een boek voor te lezen of samen met je kinderen te lezen. Collega Sherida vroeg aan Linda van De Algemene Boekhandel in Amersfoort de superleuke top 5, eh 6 (ze kon niet kiezen) van boeken voor elke kinderleeftijd. Dus reserveer een plekje in je koffer voor deze toffe boeken!
Stt, tijger slaapt - Britta TeckentrupEen leuk, fijn interactief prentenboek voor de allerjongsten. Het leuke aan dit boek is dat kinderen actief meedoen met het verhaal: ze mogen ballonnen wegblazen, de tijger aaien en zelfs een slaapliedje voor hem zingen zodat hij niet wakker wordt. De tekst is eenvoudig en goed te begrijpen voor de kleintjes. Natuurlijk is er vooral veel moois te zien in dit boek: lieve, vrolijk gekleurde dieren en een heleboel grote glanzende ballonnen. Dit boek is niet voor niets het Prentenboek van 2018!

Job & Keetje - Lizette de KoningBen je op zoek naar een vrolijk voorleesboek? Dan zit je goed! Dit voorleesboek bevat herkenbare, toegankelijke kleuterverhalen. Job en Keetje beleven samen allerlei kleine en grote avonturen in en om het huis. Eigenlijk zijn Job en Keetje de Jip en Janneke van nu! Schrijfster Lizette de Koning heeft zelf twee jonge kinderen en gebruikte de ervaringen en belevenissen van haar kinderen als basis voor haar verhalen.


Middernachtbende - David Walliams
Ja! Eindelijk een nieuw boek van de de Engelse schrijver David Walliams, ook wel de nieuwe Roald Dahl genoemd. Walliams schreef eerder Joe Biljoen, Oma Boef en Mr Stink en nog veel meer kinderboeken. Walliams is een meester in gekke, vieze, rare en waanzinnig bizarre verhalen schrijven. Dus heb je zin in een gek en grappig verhaal? Kies dan voor dit geweldig leuke boek! Voor lezers vanaf ca. 8 jaar.


Siem Subliem en Het Rode Gevaar (Landgoed Pierewaai 2) - Tosca Menten
Dit is het tweede, hilarische verhaal over Siem en zijn struisvogel Struis. In het eerste boek werden de twee dikke vrienden en nu beleven ze een tweede avontuur. Tosca Menten werd superberoemd met haar Dummie de Mummie boeken. Maar ook Juffrouw Pots, Operatie Zeer Ernstige Ramp en De Wraak van Knor waren zeer succesvol. Dat kinderen dol zijn op de knotsgekke boeken van deze knotsgekke schrijfster is wel duidelijk: in 2016 won Tosca namelijk de Prijs van de Kinderjury!


De Slag op de Heckingse Heide (De Grijze Jager - Vroege Jaren deel 2) - John FlanaganHet nieuwste boek van John Flanagan mag natuurlijk niet ontbreken aan je vakantielijstje. De boeken van De Grijze Jager zijn razend populair over de hele wereld. Vol spanning volgen we de avonturen van jager Will. Dit boek is het tweede deel in de serie De Grijze Jager - Vroege Jaren en speelt zich af voor de tijd van Will, toen zijn leermeester Halt en commandant Crowley nog jongemannen waren. Een must-read van voor alle Grijze Jagers fans en kinderen die van spanning en avontuur houden.


Keverkoningin - M.G. Leonard
Een jaar geleden verraste de Engelse schrijfster Leonard iedereen met haar prachtige boek Keverjongen. Een superspannend, origineel avonturenboek waarin Darkus, zijn vrienden en hun kevers op zoek gaan naar de spoorloos verdwenen vader van Darkus. Na het lezen van dit boek stap je nooit meer op een kever! En nu is er eindelijk deel twee waarin de gemene Lucretia Cutter terugkeert en nog meer boosaardige plannen heeft… Let wel op! Als je eenmaal begint aan dit boek, kun je niet meer stoppen!

Helemaal enthousiast geworden over deze boeken? Kijk in de lokale boekhandels op Kidsproof Rotterdam! 

Heel veel (voor)lees plezier!