Vakantie in Nederland! 25 leuke tips voor iedere regio

14 juli 2021
Dat fijne vakantiegevoel kun je ook in eigen land krijgen! Er is zoveel moois en leuks in ons eigen land te zien, doen en beleven. Van de Limburgse heuvels tot de Friese weilanden, speciaal voor alle gezinnen die deze zomer vakantie vieren in Nederland delen we per regio de leukste vakantietips & dagjes uit voor kids. Geniet van een heerlijke vakantie in Nederland!
Vakantie in Nederland: de leukste uittips per regio

Vakantieregio Noord




Amsterdam

De bucketlist voor een dagje in A'dam? Je hebt minstens een week nodig! Zoveel gave musea met familie-activiteiten. Wandel langs of vaar op de grachten, pik een terrasje of doe een stoere activiteit!



Drenthe

Spannende belevingsbossen, grote natuurspeeltuinen, oeroude hunebedden, prachtige zwemplassen… dat is vakantie in Drenthe! Ook leuk: ‘t klompenmuseum of gevangenismuseum.



Flevoland

Ter land, ter zee en in de lucht: ga je naar PIT, Batavialand of Avidrome? In combi met de speel- en klimbossen, jungletuinen en Hans & Grietje Speelpark heb je een topvakantie in Flevoland!



Friesland

Skelter rijden op een échte kaasboerderij, bootje varen als de Schippers van de Kameleon, op avontuur naar een verlaten eiland of oog in oog met levende giftige dieren. Allemaal in Fryslân!



't Gooi

Op vakantie rondom de Loosdrechtse plassen of de Lage Vuursche? Onze 11 ‘things to do’: bezoek een kasteel, ontdek een fort, spetter rond op de plassen en fiets door de charmante Gooise dorpjes.



Groningen

Stedentrip met kinderen? In Groningen kan het! Beklim het Forum voor het gaafste uitzicht, plons en lunch bij het mooiste stadsstrand van Nederland of ga van de gebaande paden in de provincie.



Haarlem

Haarlem; een klein stadje met groots allure, vlak bij de kust. Bezoek de prachtige binnenstad, huur een bootje, bezoek het oudste museum van Nederland en struin door de duinen.



Kop van Noord-Holland

In Noord-Holland heb je alles in één: zee, strand, bos, duinen, grachten, fietsroutes, maar ook de stad om lekker te shoppen. Echt een prachtige regio voor een vakantie met de kinderen.



Twente

In Twente geniet je van eindeloze weilanden met koeien, prachtige recreatieplassen om te zwemmen of bootje varen en gezellige steden. Je waant je een beetje in het buitenland!



Zwolle

Hanzestad Zwolle, een stad om verliefd op te worden samen met je kids. Heerlijk eten, fantastische winkeltjes, iconen als de Peperbus met prachtig uitzicht én een fijn stadsstrand om lekker te chillen.

Vakantieregio Midden




Amersfoort

De bruisende Keistad ligt lekker centraal in Nederland. Er is veel te beleven: een geweldig dierenpark, stoere musea, veel natuur, speeltuinen en een mooi oud centrum met grachten en fijne terrasjes!



Apeldoorn-Deventer

Bij de Veluwe denk je gelijk aan de prachtige natuur, maar je vindt er ook het grootste bosbad van Nederland, veel leuke dierenuitjes, een prachtig kasteel én de lekkerste pannenkoekenhuizen!



Den Haag

In de bekendste badplaats van Nederland is heel veel nieuws te ontdekken! Wat dacht je van Legoland Discovery Centre en een nieuwe boulevard? Check snel de leukste tips in Scheveningen!



Leiden

Strand, kabouters, ezeltjes, stoomtrein, autootjes, pannenkoeken... Er zijn zóveel leuke kidsproof adresjes in Leiden en de Duin- en Bollenstreek. Kom en ontdek het allemaal!



Rotterdam

Rotterdam bruist! Van waterbus tot kindermuseum, van miniatuurwereld tot het mega stoomschip in de haven, van gave stadsspeeltuinen tot foodhallen… je kunt hier zó een week blijven!



Utrecht

Te bewonderen vanaf het water of vanaf 112 meter hoogte! Geniet van Utrecht met zijn historische Domtoren, de sfeervolle grachten en alle andere te gekke kidsproof adresjes!

Vakantieregio Zuid




Arnhem

Prachtige kastelen, leuke kidsproof musea, wonderschone natuurgebieden voor een wandeling met picknick, fijne speelplekjes en terrassen. Je komt tijd te kort tijdens een dagje Arnhem en regio!



Breda

Breda heeft niet voor niks de prijs 'Beste binnenstad van Nederland' gewonnen. Geniet van fijne eetplekken, winkels én van culturele plekken. Ga deze vakantie naar de parel van het zuiden!



Den Bosch

Bourgondisch Den Bosch, een heerlijke, gezellige stad om te ontdekken samen met je kids. Nieuwsgierig naar wat Den Bosch allemaal te bieden heeft? Lees en beleef het met ons mee…



Eindhoven

Ravotten, klauteren, hutten bouwen, stoere attracties, dagje varen over de Dommel, blotevoetenpad, spraypark... Het is ultiem genieten in de regio Eindhoven en Noord-Limburg.



Nijmegen

Een stad met een Romeins verleden, dat is Waalstad Nijmegen! 9x onze favoriete uitjes: een Romeinenwerkplaats, een stoer fort, een gave waterspeelplaats en een speurtocht door de stad.



Tilburg

Elke dag vakantie in en om Tilburg. Want; een mooi landgoed, fijne strandjes, een bijzonder park met camping in de stad, gezellige terrassen, speelplekken met water, genoeg cultuur en meer!



Zuid-Limburg

Wij zijn verliefd op deze regio! Extra leuk wordt Zuid-Limburg met bezoek aan de grotten. Maar er is ook een tof kasteel, sprookjesbos & pretpark! Het grootste BloteVoetenPark en Discovery museum!



Kidsproofvakantie.nl

Wat is Nederland toch mooi! Op de site van Kidsproofvakantie.nl vind je meer dan 200 originele én kindvriendelijke vakantieadressen. Van boomhutten tot sprookjescampigns en meer!



Kidsproofplus.nl

Naar het museum, samen naar de speeltuin, op kamp of op vakantie met een kind met een handicap? Kidsproofplus.nl staat vol met toegankelijke uitjes in Nederland!

Fijne zomervakantie!