18x zomerse uitjes door heel Nederland

8 juli 2021
Vier de zomer in Nederland: met de boot naar het museum, in een mini-jeep rijden en oefenen voor de SKATE4daagse. Hoe tof! Speciaal voor de zomervakantie delen we komende weken op Kidsproof.nl de leukste uitjes uit héél Nederland. Hier alvast een voorproefje!
Vier de zomer met deze uitjes!

Met de zon op je bol

Zomeravonden

In het Nederlands Openluchtmuseum is er van 31 juli t/m 15 augustus van alles te beleven voor het hele gezin tijdens de sfeervolle Zomeravonden. Nostalgische spelletjes, een ritje in de museumtram, kinderfilms, foodtrucks en veel meer!
Reserveer vooraf je tickets



NIEUW: SKATE4daagse

Van 30 aug t/m 5 sept vindt de allereerste SKATE4daagse plaats; 4 dagen de weg op. Lekker over het asfalt rollen samen met je kind of het hele gezin! Download de Sprint app voor skate-routes bij jou in de buurt om deze zomer al te oefenen!
Gaan jullie de uitdaging aan?



Op ontdekkingsreis

Op missie bij het NMM

De hele zomervakantie zijn er stoere activiteiten voor kids van alle leeftijden bij het Nationaal Militair Museum. Ontdek binnen alles zelf in Xplore, rijd buiten in een mini-jeep over een uitdagend parcours én test je soldaten-skills!
Tijd voor actie



Spotter GPS kinderhorloge

Wij worden helemaal blij van dit product! Superhandig voor als je kinderen buiten spelen, je een leuk uitje hebt, op vakantie gaat, etc. Dit leuke kinderhorloge is super compleet met stappenteller, GPS tracker, alarm en meer handige functies!
GETEST: Lees onze ervaring



Spiegel spiegel aan de wand

Schrijven in spiegelschrift, kruipen door een spiegeltunnel of met de hele familie meedoen met de spiegelexpeditie. Experimenteer deze zomer met spiegels tijdens de nieuwe tentoonstelling Mirror Mirror bij Kunsthal KAdE.
Experimenteren maar!



Veel plezier bij Family Leisure

Zin om je uit te leven met het gezin? Ga dan jumpen, lasergamen, ontsnappen uit een escaperoom en meer bij Avontura, Funzone en Krazy Kangaroo! Er zijn veel locaties in Nederland. Zoek jouw avontuur in de buurt.
Leef je uit



Op expeditie met Omniversum

Wat doe jij deze zomer? Ga je wilde beren spotten in Canada of zwemmen met schildpadden? Wat dacht je van whale watching, of wordt het een expeditie naar de Zuidpool? Beleef de mooiste avonturen in Omniversum in Den Haag!
Beleef de wereld in Omniversum



MuseumJeugdUniversiteit

De bijzondere, spannende, grappige colleges van MuseumJeugdUniversiteit gaan weer van start. Wil jij weten hoe je een boek schrijft? Of je later in je eigen drone reist? Waarom games verslavend zijn? Er zijn veel verschillende colleges!
Bekijk ze allemaal



Gratis voor kids

Zomer in het Mauritshuis

Ook deze zomer is er van alles te doen en te beleven in het Mauritshuis. Ontdek met Maurits Muis het museum, ga zelf aan de slag in de kunstwerkplaats en er zijn kijk- en speurvellen. Kinderen mogen altijd gratis naar dit prachtige museum!
Kinderen altijd gratis!



Familiedagen in het Van Gogh

Neem de hele familie mee naar het Van Gogh Museum deze zomer. Elke woensdag en zaterdag staan families centraal. Leuk samen speuren, tekenen, schilderen, ontdekken en voorgelezen worden. Kids < 18 jaar zijn gratis!
Reserveer een tijdslot



WIN een Museumkidskaart

Gratis toegang tot alle musea? Yes please! Win een Museumkaart voor jouw kind. Elke maand geeft Museumkids kaarten weg! Zo kan je meer dan 400 musea in Nederland onbeperkt bezoeken. Te gek voor de vakantie!
Zo doe je mee



De Nachtwacht in volle glorie

Dit is je kans! Bewonder nu De Nachtwacht zoals Rembrandt hem schilderde. Met 4 missende stukken er aan die er 300 jaar geleden vanaf werden gesneden. Alleen deze zomer in het Rijksmuseum! Kids t/m 18 jaar gratis!
Boek je ticket



Tekentalentjes

Op bezoek bij Mondriaan

Piet Mondriaan is een beroemde kunstenaar. In het Mondriaanhuis kom je van alles over hem te weten. Ontdek het museum door te speuren naar verborgen puzzelstukken, word zelf kunstenaar of doe mee met een workshop deze zomer.
Ga mee ontdekken



Neem deze mee op reisl

Wij bestelden er een met Pasen, wat een hit! Met dit vrolijke Teken Tafelkleed zijn ze uren zoet. Zo'n mega tekening, stiften & potloden in de koffer en je maakt het op iedere bestemming meteen gezellig. Extra voordeeltje, kun jij rustig uitpakken!
Bekijk alle ontwerpen



Omringd door water


Gave haven!

Ontdek de haven van de toekomst bij FutureLand! Bekijk tijdens een rondrit of rondvaart de grootste containerschepen van dichtbij. Doe een kinderworkshop én de gave speurtocht op het Maasvlaktestrand! Spot je een zeehond?
Boek 'n gratis tijdslot



KinderKunstRoute

Tijdens Zomer op Schokland is er op het museumterrein van Museum Schokland een speciale KinderKunstRoute. Beleef tijdens je bezoek aan het museum bovendien gratis voorstellingen, workshops en andere leuke en avontuurlijke activiteiten!
Te beleven tot 3 oktober!



Op pad als een echte toerist

Doe deze zomervakantie een dagje Zuiderzeemuseum. Reis als toerist langs Hollandse iconen zoals de molen, tulpen en kaas. De Kidsproofreporters vonden het snoepwinkeltje, de spelletjes en de Waterwerken ook heel leuk!
Bekijk hier onze vlog



Het VOC-schip is terug!

Hoera, het VOC-schip ligt weer te shinen in Amsterdam aan de kade van Het Scheepvaartmuseum! En de clipper Stad Amsterdam ligt ernaast deze zomer. Samen met alle kinderactiviteiten genoeg redenen voor een bezoekje!
Naar het zomerprogramma




Fijne zomervakantie!