Zomervakantie! De leukste tips voor uitjes in en om Rotterdam

18 juli 2022

Heerlijk, vakantie! Weer even lekker lang de tijd om met het gezin leuke dingen te doen. De vakantiepret kan alvast beginnen met deze nieuwsbrief vól inspiratie om er in de vakantie op uit te trekken. In de stad of het platteland, om de hoek of iets verder weg, we verzamelden alvast de leukste uitjes in Rotterdam en daarbuiten. Dat worden véél dagjes weg deze zomer! 

Volop leuke zomerse uitjes in de regio Rotterdam én iets verder weg!
Avontuurlijk dagje uit! 
Beleef deze zomer met het gezin een dag vól outdoor avonturen bij Outdoor Valley, van tokkelen tot tuben! Kids v.a. 5 jaar kunnen o.a. vlotbouwen en modderrace houden, de kleintjes duiken de natuurspeeltuin in! Met 1 ticket kun je alles doen!  
  
Ga mee met Kapitein Quaak   
Ga deze zomer net als Kapitein Quaak in Rotterdam op reis met je Jeugd Vakantiepaspoort! Beklim de Laurenskerk of geniet van een welverdiend ijsje! Er staan in het paspoort méér bestemmingen dan ooit, die je gratis of met korting kunt bezoeken.         

Avontuur op hoogte
Zon of regen, je kunt altijd klimmen bij Adventure City! De hele familie beleeft indoor een groot klimavontuur in de parcoursen, tokkelbanen en de vrije val. Of bedwingt het outdoor gedeelte met o.a. de unieke Rollercoaster Zipline en een vrije val van 20 meter! Superleuk vanaf 4 jaar!  

Zomertheaterschool
Kids ontwikkelen deze zomervakantie hun theatertalent tijdens de toffe workshops van Jeugdtheater Hofplein. Spelen, dansen, zingen, alles van theater maken komt voorbij. Ook kunnen ze in hun droomrol én de spotlights stappen tijdens Zomerschool!
Meer info en aanmelden  

Werelds uitje!
Er is veel te zien, doen en ontdekken in het Wereldmuseum deze vakantie! Bezoek Superstraat, de gave doe-expo voor nieuwsgierige kids. Ga op safari door het museum en spot de mooiste dieren én ga lekker creatief aan de slag in het zomeratelier. Leuke vakantie-doe-tip!   

Volop letterpret
Wat een gaaf vakantieprogramma heeft het Onderwijsmuseum! Bouw je eigen waanzinnige boomhut, kom knutselen en ontdekken in het LetterLAB, maak onzichtbare inkt, ga lezen bij het kampvuur en bezoek het Letterbos, vol gekke leesbeesten! Leuk en leerzaam!  

Zomer in de bieb
Wat hebben olifanten, zombies en zolders met elkaar te maken? Doe met je Jeugd Vakantiepaspoort de leuke letterspeurtocht in de bibliotheek en ontdek het! Of volg een heel, heel vieze workshop! Kids die (gratis!) lid worden van de bieb krijgen een verrassing.
Jaaa, naar de bibliotheek  

Word Museummarinier
Ga met museummarinier Majoor Maas en marinier Indra op bivak in het Mariniersmuseum! Ervaar hoe het is om marinier te zijn, leer samenwerken en proef wat mariniers op missie eten! Bedwing de hindernisbaan, doe de test en ontvang een echte dog-tag! Lukt het jullie?  

Naar de douane
Word deze zomer douanier in het Belasting & Douane Museum! Spoor fraude op in de escaperooms, bestook douanier Leon met vragen over zijn werk, maak een tijger- of leeuwenvel in de workshop Net echt, doe de kidsrondleiding en speel op het DouaneDek. Kinderen hebben gratis entree.   

Magisch miniland
Ontdek Nederland in het klein in de grootste overdekte miniatuurwereld van het land! Zó mooi nagemaakt! En wist je dat je ook je eigen mini-me kunt neerzetten in deze Miniworld, waar het elke 24 minuten nacht wordt en er vele lichtjes fonkelen? Met leuke speurtocht!
Naar Nederland in ‘t klein  

Zó leuk is de haven
Ontdek de leukste uitjes in de haven van Rotterdam bij Port Pavilion! Hét startpunt voor mooie fietsroutes, uitkijkpunten, tours, attracties, stranden en natuurgebieden in en rondom de Rotterdamse havens! En als je er toch bent, loop even binnen bij de buren voor de maritieme werkplaatsen én bij Loeve voor een koude traktatie.  

Groots in het klein
De slag bij Vlaardingen, de moord op Willem van Oranje, de Slag bij Waterloo… Historische gebeurtenissen zijn op een unieke manier uitgebeeld in Museum Vlaardingen in de tentoonstelling Strijd om Vrijheid, 1000 jaar Nederland in Playmobil!  Neem een kijkje!  

Op ontdekkingstocht!
Spannende ontdekkingstochten kun je in de Biesbosch doen deze vakantie! Zoek een bever(spoor) tijdens de kinderbevertocht. Doe de speurtocht op het Griendeiland, vaar door smalle kreken tijdens de jungle kanotocht of spot vogels op de fluisterboot.  

Dagje maritiem
Echt een topdagje uit beleef je bij het Maritiem Museum Rotterdam deze zomer! Kids doen de speurtocht en het klauterparcours, terwijl jij vanuit je strandstoel toekijkt. Leer ook smeden, touw maken en doe de rondvaart!
Leuk voor jong en oud!  

Interactief uitje
Race als Max in een racesimulator, ga interactief minigolfen met hindernissen, kraak een bankkluis in de X-Cube escaperoom of speel street curling op synthetisch ijs. Even pauze neem je in Hollywood Café of de Sportsbar. Alles onder 1 dak in Hollywood Event Center! Let’s play!  

Klim- en klauterpret
Kids vermaken zich volop in de gigantische klimtoestellen, uitdagende tunnels, geheime gangetjes, glijbanen, trampolines en nog veel meer speeltoestellen bij Monkey Town Sliedrecht! Met aparte peuterzone. Ook fijn: parkeren en wifi is gratis. Veel speelplezier!  

Vakantie Skateweek | 6+
Vrienden maken, grenzen verleggen én veel plezier hebben. Dat is skateboarden! Doe in de zomervakantie mee met de Skateweek van Skate Days! Iedere ochtend les in een groepje van je eigen niveau en je bepaalt zelf hoeveel dagen je meedoet. Schrijf je nog snel in! 

Zó Nederlands!
Een bestickerde klikobak, een boeddha in de tuin, de hondenpoepzuiger…  Jan Dirk van der Burg rekent vrolijk af met het idee dat Nederland zo normaal is in de toffe tentoonstelling Typisch Nederland in het Nederlands Fotomuseum Rotterdam. Vul ‘m aan met jouw foto! Wat vind jij typisch NL?  

Op avontuur bij GeoFort
Bij dit interactieve museum in Herwijnen zijn in de vakantie iedere dag leuke binnen- en buitenactiviteiten rond het thema ‘de aarde’. Speel de Earth Games, dwaal rond in het doolhof, kraak de klimaatcode of doe een toffe Mincraft workshop!    

Voor alle fans van TikTok!
Kom in de Mall of the Netherlands naar het Youseum en maak supervette foto’s en TikToks van jezelf. Je loopt door allerlei te gekke ruimtes en installaties. Van laundryroom tot bananenschommel en de nieuwe Urban Playground… smile please!
Naar het Youseum  

Zomertekenschool
Kom naar de Zomertekenschool in het Kinderboekenmuseum in Den Haag en leer de fijne kneepjes van het vak van échte illustratoren. Er zijn speciale masterclasses en je kunt ook doorlopend een unieke dromenvanger knutselen. Reserveer een masterclass!  

Cruisen in een kek autootje
Stap in een Renault Twizy van Renzy en ga cruisen door de bollenstreek, langs molens en naar het strand! Per gezin krijg je 2 van die toffe autootjes en walkie talkies mee. Jij stuurt en de kids achterin lossen de ‘kraak de code’ fotopuzzeltocht op. Supertof gezinsuitje!  

Uitjes door heel NL
De zomervakantie is dé tijd om leuke dingen te doen! Eropuit in de natuur, zelf aan de slag in een bijzonder museum en inspiratie voor een regenachtige zomerdag. Dicht bij huis óf verder weg, we verzamelden 25 top-uitjes door heel Nederland! Waar gaan jullie heen?  

Muziek of dans?
Je talent ontwikkelen én veel plezier maken, daar draait het om in de muziek- en danslessen van Muziekschool Ridderkerk! Kinderen krijgen hier de ruimte om op hun eigen tempo te leren en ontdekken! Kies voor een korte of een jaarcursus, ze starten in september. De Open Dag is op 20 augustus! Kom je ook?  

PS: de Uitagenda van Kidsproof Rotterdam is ook tot de nok gevuld voor de zomer, check 'm hier

Fijne zomervakantie! Naar de website