Volg ons op Facebook voor meer leuke tips!

VerzamelDingen (6+)Terug naar vorige pagina

  • VerzamelDingen (6+)
  • VerzamelDingen (6+)
  • VerzamelDingen (6+)
  • VerzamelDingen (6+)
  • VerzamelDingen (6+)
  • VerzamelDingen (6+)
Museumpark 25,3015 CB Rotterdam
Ontdek de verhalen achter verzamelingen bij het familieprogramma VerzamelDingen van Het Nieuwe Instituut!
Waarom verzamelen mensen trappen, vliegenmeppers of stukjes touw? Wanneer ben je een echte verzamelaar en hoe kun je dingen het beste bewaren? En wie en wat schuilt er achter een verzameling?

Kids ontdekken de verhalen achter verzamelingen tijdens het familieprogramma VerzamelDingen over verzamelen en bewaren in Het Nieuwe Instituut. Leer in de tentoonstelling én tijdens leuke workshops allerlei verschillende materialen, technieken en fanatieke verzamelaars kennen!
   
Maak kennis met Vincent, Huub en Levi die hun eigen verzamelverhalen met je delen. Via een speurtocht met interactieve opdrachten kun je daarna je eigen mini-collectie samenstellen aan de hand van thema's als ordenen, selecteren, presenteren en bewaren. 

Ga na je bezoek aan de tentoonstelling Finders Keepers zelf aan het werk op het maakdek. Laat je inspireren door de verzameling papieren vliegtuigen van verzamelaar Harry Smith en maak een vliegtuig dat je weer kan toevoegen aan de snel groeiende verzameling! 

De herfstvakantie kun je bovendien meedoen aan leuke workshops. Na je bezoek aan de tentoonstelling kun je aan de slag met een techniek, materiaal of voorwerp uit de tentoonstelling. Van Vouwen of vliegen of de Stoelenverzameling tot de Souvenirfabriek.

Het familieprogramma VerzamelDingen is van 8 september 2017 t/m 11 februari 2018 te zien en doen in Het Nieuwe Instituut. Klik op de roze button voor alle informatie en tickets.

Tip: volg je Kidsproof al op Facebook? We hebben zoveel tips met je te delen!  
  • Details
  • Kaart

Contactgegevens

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

Naar de website Direct mailen

Openingstijden

Zie website.

Prijs

Zie website.
Helaas, er is nog geen video beschikbaar van deze activiteit!

Méér leuke tips & adressen: