Zomer Maritiem MuseumTerug naar het overzicht

Kom deze zomervakantie naar het Maritiem Museum, er zijn toffe activiteiten voor jong én oud!
De Rotterdamse is de grootste haven van Europa. Kom naar het Maritiem Museum en leer van alles over de geschiedenis van het varend erfgoed en de haven. Neem een kijkje aan boord van de historische schepen. En om het extra leuk te maken zijn er allemaal toffe activiteiten in de vakantie!

Speurtocht
Wist je dat in de museumhaven allerlei dieren en letters verstopt zijn? Van een levensgroot paard in een hijskraan tot een trouwe viervoeter op het dek. Vind alle dieren! De speurtocht is voor kinderen en gratis te verkrijgen bij de balie!

Knopenboot Gruno
Hier kan je honderden zeemansknopen bewonderen. Kinderen kunnen voor even in de rol van ketelbinkie kruipen, ze stropen de mouwen op en maken het dek spik en span met als beloning een stoere zeemanstattoeage. Dagelijks zijn er demonstraties van bijvoorbeeld de Op en Over, een scheepstakel die vroeger bij de Havenvakschool gebruikt werd om lading aan boord van schepen te takelen.

De scheepsmotor draait
Op de kade staat een grote scheepsmotor. Als deze draait heb je wel oordoppen nodig! Regelmatig vertellen onze vrijwilligers de geschiedenis van deze historische dieselmotor en soms draait hij ook nog eens op volle toeren.

Kom je ook langs? Klik op de roze button voor meer informatie en voor tickets!

Tip: volg je Kidsproof Rotterdam al op Facebook?

Maritiem Museum Rotterdam

Leuvehaven 1
3011 EA Rotterdam
Openingstijden Programma t/m 31 oktober 2020
Dinsdag - zaterdag: 10.00 - 17.00uur
Zon- en feestdagen: 11.00 - 17.00uur
Prijs Volwassenen: €14,-
4 t/m 15 jaar: €10,-
Museumkaart: Gratis
Tot 4 jaar: Gratis
Naar de website Direct mailen telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Rotterdam met kids

Rotterdam met kids

Weekendje Rotterdam met de kids gepland? Er is zoveel leuks te zien, doen en beleven in de stad! Lees hier de blog van collega Annemarie die met haar gezin een paar dagen in Rotterdam vertoefde en dé hotspots verzamelde.

Naar de stad!