Online: KONING (6+)Terug naar het overzicht

Bekijk thuis deze avontuurlijke komedie vanuit drie perspectieven, van Theater aan de Schie!
De koning is ziek en moet een troonopvolger benoemen. Hij heeft 21 kinderen, een lieve vrouw en een zeer ambitieuze Eerste Minister. Maar wie is het meest waardig?

De Koning kiest zijn eigenzinnige dochter Alex, maar daar is niemand het mee eens. Zijzelf ook niet en ze weigert. Dan slaat de Koning zijn zwaard in een grote steen en zegt: "Enkel wie het waard is om te regeren, krijgt mijn zwaard uit de steen. Tot die tijd blijft mijn troon leeg."


Lukt het Alex om het land te redden? Er wordt gezongen, gevochten, gedebatteerd en gedanst, maar niemand lijkt sterk genoeg om het gewicht van de Kroon te dragen...

De voorstelling is opgedeeld in drie voorstellingen, elk vanuit een andere invalshoek: van de Koning, de Koningin en de Eerste Minister. Je kunt dus drie keer een andere voorstelling zien! Elke week komt een nieuwe voorstelling online.

De tickets zijn gratis en de filmversies zijn telkens een week lang terug te zien. Kijk op de site wanneer welke versie online komt, via de roze button en reserveer de toegangslink!

Extra leuk: Restaurant Choripán/La Salita (een zeer geliefd restaurant bij Koningin Maxima) verzorgt van 7 januari t/m 5 februari een speciaal afhaalmenu waar jullie tijdens het kijken van de voorstelling KONING heerlijk thuis met een bordje op schoot van kunnen genieten! Klik op de roze button voor meer informatie. 

Bekijk hier alvast de trailer:Sta je zelf ook graag op het podium? Kijk eens tussen dans- en theaterlessen voor kids!

Theater aan de Schie

Stadserf 1
3112 DZ Schiedam
Openingstijden 8, 15, 22, 29 januari en 5 februari
19:00 uur
Prijs Gratis Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Nationale Voorleesdagen online

Nationale Voorleesdagen online

Je kind voorlezen is belangrijk én superleuk! Ga tijdens de Nationale Voorleesdagen (26 jan t/m 5 febr) naar het online programma van Bibliotheek Rotterdam: o.a livestream met de schrijver van het Prentenboek van het Jaar, voorleestips en -filmpjes! Check ook de 50% kortingsactie!

Naar alle online activiteiten