Toffe workshops Villa ZebraTerug naar het overzicht

Kinderen werken samen aan kunstwerken in de leuke nieuwe kunstworkshops bij Villa Zebra!

In de permanente tentoonstelling ZELF! in Villa Zebra komen peuters en kleuters spelenderwijs in aanraking met hedendaagse kunst. Ze ontdekken ZELF! in vijf speel- en kunstinstallaties die in samenwerking met kunstenaars speciaal zijn ontwikkeld voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar. De installaties stimuleren hun verbeeldingskracht, taalontwikkeling, motoriek en creativiteit.?Voer de hongerige rommelmosters met gevonden troep, help de dokters in het ziekenhuis, drink een kopje thee in het XXL-poppenhuis of klop op het podium van Circus Gibra. 

De workshop Een draagbaar huis is onderdeel van de permanente tentoonstelling ZELF! Kunstenaar Rowanne Settels tekende een hele straat in een heel lang boek. Alles is te zien: ramen, fietsen, afval... maar geen bewoners. Kids bekijken samen de prent en gaan daarna zelf creatief aan de slag met het maken van een draagbaar huis van kleine tasjes. Met als onderwerp: Als jij gaat verhuizen, wie of wat mogen er dan mee? Deze workshop wordt doorlopend aangeboden tijdens openingstijden.

ZIE JEZELF! is de naam van het doorlopende programma voor kinderen tussen de 7 - 12 jaar. Door creatief bezig te zijn ontdekken kinderen zichzelf, wat bij ze past of wat ze nodig hebben om vol zelfvertrouwen de wereld tegemoet te treden. Om de zoveel tijd wisselt de invulling van ZIE JEZELF! naar een actueel thema.

Nu op de agenda: het thema 'thuis'! Bij wie voel jij je thuis? Wie wonen er bij jou thuis? Iedereen heeft een plek nodig waar je je thuisvoelt, maar wat ervoor nodig is, is voor iedereen anders. 

In de workshops - bedacht en ontwikkeld door 4 hele toffe kunstenaars – werken de kids samen aan kunstwerken waar iedereen zijn eigen thuisgevoel in mag stoppen. Zo kun je o.a. jouw tiny droomhuis ontwerpen, jezelf in een meubelstuk transformeren of meewerken aan een gigantisch gordijn. 

Meedoen aan ZIE JEZELF! kan iedere woensdagmiddag van 12.00 - 17.00 uur en op zaterdag en zondag tussen 10.00 - 17.00 uur. 

Kijk voor alle info over deze superleuke activiteiten op de website van Villa Zebra, klik door via de roze button.

Meer leuke activiteiten op datum vind je in onze Uitagenda!

Villa Zebra

Stieltjesstraat 21
3071 JV Rotterdam
Openingstijden De workshops van ZIE JEZELF! zijn iedere woensdagmiddag van 12.00 - 17.00 uur en op zaterdag en zondag tussen 10.00 - 17.00 uur.
De workshop Een draagbaar huis wordt doorlopend aangeboden tijdens openingstijden.
Prijs Zie website Villa Zebra via de roze button Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Kerstvoorstelling Het Zwanenmeer

Kerstvoorstelling Het Zwanenmeer

De prachtige kerstvoorstelling Het Zwanenmeer (4+) brengt het beroemde verhaal tot leven van het meisje dat in een zwaan verandert. Het voltallige Rotterdams Philharmonisch Orkest speelt de bekende muziek van Tsjaikovski en ook is er veel spektakel te zien!

Check data & bestel tickets